Hindistan ve Suudi Arabistan, Fransa'da bulunan Guiana Uzay Merkezi'nden iki yeni haberleşme uydusu gönderecek. Özel şirket Arianespace'in 2019'da organize ettiği ilk iş olacak bu uçuş, firmanın YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Suudi Arabistan için iki parçadan oluşan ve birbirini destekleyen bir uydu platformu taşıyacak olan Arianespace, bu uyduların Orta Doğu, Güney Afrika ve Avrupa'da televizyon, internet, telefon ve güvenli iletişim için kullanılacağını belirtti. Uzaya gönderilmeye hazırlanan uydulardan ilki SGS-1 koduyla tanımlanan Geostationary Satellite 1 olurken, ikincisi ise HS-4 koduyla tanımlanan Hellas Sat 4 olacak.

Roketin taşıyacağı diğer yük ise Hindistan Uzay Araştırmaları Örgütü tarafından geliştirilen GSAT-31 uydusu. Gezegen keşifleri ve bilimsel araştırmalar için kullanılacağı açıklanan uydu, Hindistan'ın uzun vadeli uzay araştırma programlarının en büyük gücü olacak. GSAT-31'in, Hindistan'ın uzay araştırmalarındaki haberleşme ihtiyacını karşılayacak bir köprü görevinü üstleneceği söyleniyor. 

En az 15 yıl uzayda görevlerini yerine getirecek şekilde tasarlanan iki uydu, Türkiye saatiyle bu gece 00.00'da uzaya gönderilecek. 23:40'da Arianespace'in YouTube kanalında aktif olacak canlı yayından, uyduların fırlatılışını takip edebilirsiniz.