"20'li Yaşlar Challenge" Akımına Karşı Vatandaşlara Uyarı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "20'li yaşlar challenge" ve benzeri akımlara karşı vatandaşları uyardı.

 "20'li Yaşlar Challenge" Akımına Karşı Vatandaşlara Uyarı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından "20'li yaşlar challenge" akımıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Kişisel verileri ve yüz ifadelerini kopyalayan akımların, görsel veri işleme alanına zemin hazırladığını açıkladı.

"YAPAY ZEKA ALGORİTMALARINI BESLEYECEK İSTATİSTİKİ VERİLER OLUŞTURULUYOR"

Sayan, yapay zeka teknolojilerinin çözmeye çalıştığı sorunlardan birinin, yüzdeki değişikliklere karşı algoritmalara direnç kazandırmak olduğunu anlattı.

"Kişinin şimdiki haliyle eski halinin değişiminden, yapay zeka algoritmalarını besleyecek istatistiki veriler oluşturuluyor. Aynı zamanda farklı uygulamalar ve cihazlardan paylaştığımız parmak izi ve yüz taraması gibi verilerimiz, genetik verilerimizi barındırıyor. Bu gibi hassas verilerin hangi sunucularda nasıl tutulduğu, yeterli güvenliğe sahip olup olmadığı tam bir kara kutu.

Kişisel verilerimiz; bizi belirli veya belirlenebilir hale getiren, bizi tanımlayan ve bize ait olan bilgilerimiz. Bu sebeple kişisel verilerimizi korurken, özellikle de sosyal medyada paylaşırken daha hassas davranmalıyız."

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2021, 12:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137