Akıllı telefonlarda pil performansını artırmanın yolları

Akıllı telefonlar hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. 24 saatte onlarca kez telefona bakılıyor, fotoğraf çekiliyor, video izleniyor... Peki bu sık kullanımda telefonların pil ömrünü uzatmak için nasıl şarj etmeliyiz?

Akıllı telefonlarda pil performansını artırmanın yolları

Akıllı Telefonlar artık hayatımızın merkezinde bulunuyor. İşlerimizin çoğunu telefonlarımızdan hallediyoruz. Her birimiz farklı amaçlarla akıllı telefonları elimizin altında bulunduruyoruz. Kimi fotoğraf çekmek için kullanıyor, kimi de sosyal medya hesaplarına giriyor. Oyun oynuyor, video izliyor, e-maillerimizi kontrol ediyoruz.

Gün içerisinde kullanım sıklığına göre telefonlarımızı bazen 2 veya 3 kez kez şarja takabiliyoruz. Akıllı telefonların kullanım sıklığının artması, batarya problemini de beraberinde getiriyor

Batarya kapasiteleri, türleri, üretimlerinde kullanılan teknolojiler, daha uzun süre dayanacak piller için belirleyici olsa da cep telefonlarının büyüme hızıyla bataryaların geliştirme süreçleri aynı oranda olmuyor.

Eskiden telefonların çoğu hafıza etkisi oluşturabilecek nikel kadmiyum pillerle çalışıyordu. Piliniz bitmeden şarj ettiğinizde pil performansı sürekli azalırdı. Günümüzde ise bu alışkanlık akıllı telefonlarda değişti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137