Dünyanın en zengin insanı olan Amazon'un sahibi Jeff Bezos, özellikle koronavirüs döneminde internet alışverişlerinin bir hayli artması nedeniyle servetine servet katmış ve net serveti 200 milyar doları aşmıştı.

Jeff Bezos, 2020'de hayır kuruluşlarına tek seferde en büyük bağışı yapan kişi oldu.

Tek Seferde 10 Milyar Dolar Bağışladı

"The Chronicle of Philanthropy" dergisinin "2020'nin en yüksek bağışları" listesine göre, Bezos'un iklim değişikliğiyle mücadele için kurduğu Bezos Yeryüzü Vakfı'na yaptığı 10 milyar dolarlık bağış, yılın tek seferde yapılan en büyük bağışı olarak kayıtlara geçti.

Bezos'un bağışı dışında listede ilk 10'da yer alan diğer bağışların toplamı ancak 2,6 milyar dolara ulaşabildi. Dergiye göre, bu 2011'de bu yana görülen en düşük toplam oldu.

ABD'li spor giyim markası Nike'ın kurusu Phil Knight ve eşi Penny Knight, kendi vakıflarına bağışladıkları 900 milyon dolarla Bezos'un ardından ikinci sırada yer aldı.

Zuckerberg Dördüncü

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, ABD'de 2020 başkanlık seçimlerinde oy güvenliği ile ilgili çalışmalar yürüten Teknoloji ve Sivil Hayat Merkezi adlı sivil toplum kuruluşuna yaptıkları 250 milyon dolarlık bağışla listede dördüncü sırada kendine yer buldu.

Vergi Adaletini Savunan Amerikalılar ve Siyaset Çalışmaları Enstitüsü'nün yaptığı araştırmaya göre, 18 Mart - 7 Aralık 2020 tarihlerinde, Bezos'un serveti yüzde 63,2 artışla 184,4 milyar dolara, Zuckerberg'in serveti ise yüzde 91,7 artışla 104,8 milyar dolara ulaştı.