AOC’nin yeni taşınabilir modeli gücünü USB’den alan daha eski ekranların aksine, yüksek kalitedeki DisplayPort sinyalini ve güç bağlantısını USB-C portu üzerinden tek kabloda aktarıyor. Böylece kablo kalabalığı azalıyor ve gerçek mobil ekran deneyimi sağlanmış oluyor. Ekranın 15.6 inçlik ölçüsü, çoğu multimedya diz üstü bilgisayarının yaygın ekran ölçüsüne uyuyor. Tutucunun yüksekliği de diz üstü bilgisayarınızla aynı düzeyde bir ekran kurulumuna olanak tanıyor.

Kompakt ölçüsü sayesinde, I1601FWUX çoğu diz üstü bilgisayar çantasına sığıyor. Monitörün ağırlığı yalnızca 800 gram, üstelik monitör sadece 8.5 mm kalınlığı ile gayet ince. I1601FWUX kurulduğunda kalıp dökümlü metal arka kapağı ile yapısal sağlamlık sağlıyor.

160/160° görüntüleme açılarına sahip IPS ekranı ise, aynı anda çok sayıda kullanıcının canlı ve homojen görüntüler görmesini sağlayacak. Ekran aynı zamanda zararlı olabilecek mavi ışığı azaltan ve kullanıcıların gözlerinin yorulmasını engelleyen AOC’nin Düşük Mavi Işık modu ile de sunuluyor. 220cd/m² parlaklığı sayesinde de gece ve gündüz rahat bir kullanım sağlanıyor.

I1601FWUX modelinin IPS ekranı, 5 ms GtG (griden griye) piksel tepki süresine sahip. Bu da hızlı aksiyon sahnelerinin ya da oyunların akıcı ve berrak görünmesi demek. Ürüne dahil edilen akıllı kapak, kullanılmadığında ve bir yerden bir yere taşınırken ekranı koruyor. Ayrıca ekran kullanılırken de bu kapak hem manzara, hem de portre modlarında ekran tutucuya dönüşüyor.

AOC i-Menu yazılımı ile etkinleştirilen otomatik pivot (Auto-Pivot) özelliği sayesinde ekranın yönünü değiştirmek de kolay. Bu özellik, ekranın çevrildiğinde otomatik olarak doğru yöne geçmesini sağlıyor.

AOC I1601FWUX modelinin, Mayıs 2018’den itibaren 279 USD tavsiye edilen perakende fiyat ile piyasada bulunması bekleniyor.