Dünyaca ünlü Sports Illustrated dergisinin internet sitesinde yer alan bir haberde Apple'ın Cupertino'daki Results Way ofisinde spor izleme odasının içini gösteren bir fotoğraf ortaya çıktı. Haberde yer alan bilgilere göre Apple çalışanlarından oluşan bir ekip, neredeyse bir yıldır haber değeri taşıyan anları yakalamak için spor etkinliklerini izliyorlar.

Haberde ekibin Apple TV uygulamasında ve Apple TV arayüzünde spor alt bölümünü yönettiği, 24 saat mevcut olayların altını çizdiği ve spor dünyasındaki heyecan verici anlar hakkında bildirimler gönderdiği belirtiliyor. 

Apple'ın spor hakkındaki bu çalışmalarına bakacak olursak, şirketin yakın gelecekte daha büyük hedeflerin peşine düşebileceğini düşünebiliriz fakat durum böyle değil. Apple'ın servislerinden sorumlu çalışanı Eddy Cue'ya bu konuda Facebook ve Amazon ile rekabet etmeyi  düşünüp düşünmedikleri sorulduğunda, "Dürüst olmak gerekirse çok fazla değil" açıklamasını yaptı. Haberde Cue'nun açıklamaları şöyle devam ediyor:

"Bu, asla spor yayınları yapmayacağımız anlamına gelmiyor çünkü neler olacağını bilemeyebilirsiniz. Platforma ve bölgeye göre spor hakları bölünmüş durumda. Gerçekten tüm haklara sahip olamazsınız, bu nedenle bir noktada başka problemleri çözmeniz gerekir. Haklara sahip olmak için her şeyi tasarlayamazsınız çünkü yaptığınız tek şey buysa, daima küçük kalmak zorunda kalabilirsiniz."

Başka bir deyişle Apple'ın beklenen video servisinde kendi spor yayınlarına sahip olmayacağını söyleyebiliriz. Bununla birlikte Apple, ortak ağlardan spor içeriği sağlayabilir.