Apple, bu sonbaharda yıllık olarak geliştirdiği yazılım yükseltmelerini kullanıcılara pek çok yeni özellikle sunacak. Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 12'nin iPhone, iPad ve Mac'lere ebeveynlere çocuklarının ekranlarına ne kadar süre baktıklarını gösteren Dijital Sağlık aracı ve iPhone X'in yüz tanıma sensörü tarafından kontrol edilen yeni karakterlerle gelmesi bekleniyor.

Apple'ın 2018’de kullanıcılarla buluşması beklenen bazı özelliklerin de 2019’a ertelendiği belirtiliyor. unların arasında iPhone, iPad ve CarPlay için yeniden tasarlanan giriş ekranları ve hangi görüntülerin gösterileceğini önerebilecek yenilenmiş bir Fotoğraflar uygulaması da yer alıyor.

Bu özellikler, Apple'ın gelişmesi ve yeni ürün sunma biçiminde kendi büyük gelişmesine ihtiyacı olduğu sonucuna vardığında ertelendi. Değişikliğe aşina olan kişilere göre, mühendisleri acımasız bir yıllık programda tutmak ve özellikleri tek bir güncelleme haline getirmek yerine Apple, iPhone ve iPad işletim sisteminin gelecek iki yıllık güncellemelerine odaklanmaya başlayacak. Şirket yıllık olarak yazılımını güncellemeye devam edecek, ancak dahili mühendislerin ertesi yıla kadar parlak olmayan özellikleri geri itmek için daha fazla yetkisi olacaktır.

Yeni gelişim stratejisinin ilk testi, Apple'ın bir sonraki iPhone ve iPad yazılım yükseltmesini başlattığı sonbaharda olacak. Dahili olarak kod adı "Barış", büyük olasılıkla iOS 12 olarak adlandırılacaktır.

En büyük harekete tek bir üçüncü parti uygulamanın iPhone'larda, iPad'lerde ve Mac bilgisayarlarında çalışmasını mümkün kılmak. Yükseltme, yaklaşan macOS 10.14'e (dahili olarak "Liberty" olarak anılacaktır) yükseltilerek akıllı cihazları kontrol eden Ev de dahil olmak üzere Apple'ın kendi iPhone uygulamalarının bir kısmını Mac'e getirmeyi içerebilir.

(milliyet.com.tr)