Apple, iPhone Hayranlarına İki Pahalı Sürpriz Hazırlıyor

Uzun yıllardır premium bir teknoloji markası olarak bilinen Apple, bu yıl gerçekleştireceği atılımlar ile 'gereksiz pahalı' bir marka olarak anılmaya başlanabilir.

Apple, iPhone Hayranlarına İki Pahalı Sürpriz Hazırlıyor

Japon teknoloji blogu MacOtakara, Çin’deki iPhone tedarik zincirinde bulunan güvenilir kaynaklarından aldığı bilgiler sayesinde Apple’ın 2019 model iPhone’lar hakkındaki planlarını yavaş yavaş ortaya çıkarıyor. Fakat sitenin yine iPhone tedarik zincirindeki kaynaklarından edindiği son bilgiler, Apple’ın ilginç arayışlarda olduğunu gösteriyor.

MacOtakara’ya göre Apple, 2019 yılında 5 yeni iPhone modeli tanıtacak. Bu modellerden üçü iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR’ın yeni sürümleri olarak karşımıza çıkarken, bunlara ek olarak 6.1 inç ve 6.5 inç OLED ekranlı iki ayrı premium model daha tanıtılacak. Bu modellerde daha gelişmiş kamera kurulumları ve ters kablosuz şarj özelliğinin yanı sıra cihaz kutusunda 18W USB Type-C’den Lightning’e hızlı şarj adaptörü bulunacak.

Samsung, Galaxy S10 ailesini 4 farklı model olarak piyasaya sürmüştü. Bu nedenle Apple’ın 5 farklı iPhone ile karşımıza çıkması normal gibi gözükebilir. Fakat Samsung’un dördüncü Galaxy S10 modeli 5G desteğine sahipti. 5G teknolojisi ilk başlarda her yerde bulunmayacağından ve pahalı bir donanım gerektirdiğinden bu ürünü ayrı bir model olarak satmak mantıklı bir karar gibi görünüyor.

Bununla birlikte Apple’ın hem katlanabilir hem de 5G destekli iPhone modelini 2020 yılından önce tanıtması beklenmiyor. Dolayısı ile şirketin 4. ve 5. bir iPhone modeli piyasaya sürmesi için bir gereklilik bulunmuyor. Ayrıca mevcut ‘premium’ model olan iPhone Xs Max’in bile fiyatı eleştirilirken daha da pahalı olacak bir iPhone modeli piyasaya sürmek, şirketin premium bir markadan ziyade pahalı bir marka olarak algılanmasına neden olabilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137