Program geliştiricisi Steve Troughton-Smith’e göre, macOS 10.15’in yayınlamasıyla birlikte Apple, Mac için farklı müzik ve podcast uygulamaları çıkarmayı planlıyor olabilir. Troughton-Smith, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kendi keşfettiği kanıta göre Apple’ın UIKit temelli müzik, podcast ve kitap uygulamaları üzerinde çalıştığını söyledi. Ayrıca bu üç uygulama TV uygulamasında da yerini alacak.

Apple’ın müzik, podcast ve kitaplar için ayrı ayrı servisler üzerinde çalışıyor olması, şirketin tüm bunları tek bir uygulamayla içerisinde barındıran iTunes ile işinin bittiğinin işaretini veriyor. Apple’ın hâlihazırda bir kitap uygulaması bulunuyor ancak güncellenmiş bir versiyon ya da ayrı bir uygulamayla birlikte sesli kitaplar da burada yer almaya başlayacak gibi görünüyor.

Apple, macOS Mojave’de iOS ve Mac uygulamalarının çapraz platformu için temel attığını ve Home, Stocks, Apple News, Voice Memos için de kararlı bir Mac uygulamasının duyurusunu yapmıştı. Tüm uygulamalar iOS temelli ve ek olarak iOS uygulamaları iTunes yerine Mac’e getirebilir.

Troughton-Smith, daha önceden Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminlerle de biliniyor yani Apple kullanıcıları iTunes ile son aylarını geçiriyor olması oldukça muhtemel. Apple, macOS 10.15 ve iOS 13’ü bu sene 3 Haziran’da düzenlenecek olan Worldwide Developers Conference’ta (Dünya Geliştiriciler Konferansı) tanıtacak.