1990 yılında İngiltere'de kurulan ARM, o günden beri mikroçipler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Mobil ürünler için işlemci ve ekran kartları üzerinde yoğunlaşan şirket bugün, üst düzey akıllı telefonlarda kullanılacak olan yeni nesil çiplerini duyurdu. Bu çiplerin kullanıldığı akıllı telefonları ne zaman göreceğimiz net olarak bilinmese de bu tanıtımla birlikte, ARM'nin yeni nesil çipleriyle birlikte mobil ürünlerin artık çok daha güçlü olacağını söylemek mümkün görünüyor.

Arm'nin Cortex-A77 olarak duyurduğu yeni nesil işlemcinin kullanıcılara vadettiği özelliklere bakacak olursak; bu işlemci bugüne kadar üretilmiş olan işlemcilere oranla yüzde 20 daha güçlü. Bununla birlikte ARM tarafından geliştirilen optimizasyonlar sayesinde, makine öğrenimi de ciddi anlamda güçlendirilmiş durumda. Bununla birlikte Cortex-A77'nin enerji tasarrufunun da yüksek olması, batarya süresine ciddi bir katkı sağlayacağa benziyor. 

ARM tarafından geliştirilen yeni ekran kartı çipi Mali-G77'ye bakmak gerekirse; tıpkı Cortex-A77'de olduğu gibi enerji tüketimi bir hayli düşük. Bununla birlikte makine öğrenimi konusunda da Mali-G77, bugüne kadar üretilmiş olan en hızlı ve en verimli GPU olarak karşımıza çıkıyor. Şirketin yeni mimari tabanı Valhall'ın kullanıldığı Mali-G77 oyun, sanal ve artırılmış gerçeklik konusunda da bir hayli adından söz ettireceğe beziyor. Bir önceki sürümü olan Mali-G76'ya oranla 1.4 kat daha güçlü olarak tasarlanan Mali-G77, enerji tüketimi konusunda da yüzde 30 daha cimri.

ARM tarafından yapılan açıklamalarda, yeni nesil çiplerin hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için yeni bir deneyim olacağı belirtildi. Buna göre ARM'nin yeni nesil çipleri sayesinde kullanıcılar işlerini hallederken ya da oyun oynarken daha az pil gücü kaybederken, geliştiricilerse bugüne kadar tam olarak kullanamadıkları sanal ve artırılmış gerçeklik konusunda artık birkaç adım daha önde olabilecekler.