Avustralya: Google Konum Bilgilerinde Kullanıcıları Yanıltıyor

Avustralya yargısı, Google’ın, Ocak 2017-Aralık 2018 tarihlerinde Android cihazlar yoluyla toplanan konum bilgileri konusunda kullanıcılarını yanılttığına karar verdi.

Avustralya: Google Konum Bilgilerinde Kullanıcıları Yanıltıyor

Avustralya Federal Mahkemesi, Google'ın mobil işletim sistemi Android'in kurulumu esnasında yeni bir Google hesabı oluştururken, kullanıcıların karşısına çıkan “konum geçmişi” ayarlarının yanıltıcı olduğunu belirledi.

Mahkeme, Google’ın “konum geçmişi” seçeneğini kullanıcıların kişisel konum verilerinin saklanması, işlenmesi ve kullanılmasıyla ilgili tek hesap ayarı olduğunu söylediği, ancak “web ve uygulama etkinliği” ayarının da kullanıcıların konum geçmişlerinin Google tarafından toplanmasına izin verdiğini belirtti.

Android cihazlarda bu seçeneğin, kullanıcının “konum geçmişi” ayarında veri toplanmasına izin vermemesi durumunda bile varsayılan ayar olarak etkin olduğuna dikkati çeken mahkeme, kullanıcıların bu konuda yanıltıldığını belirtti.

"ÖNEMLİ BİR ZAFER"

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu Başkanı Rod Sims, kararın Google ve diğer büyük şirketlere güçlü bir mesaj olduğunu vurgulayarak “Mahkeme kararı özellikle çevrim içi mahremiyetleri konusunda endişeleri olan tüketiciler için önemli bir zafer” değerlendirmesini yaptı.

Google yetkilileri ise mahkemenin bulgusuna katılmadıklarını vurgulayarak, itiraz amacıyla Yüksek Mahkeme'ye başvurmak dahil, seçenekleri değerlendirdiklerini ifade eti.

Açıklamada, Google'ın tüm platformlarında kullanıcıların konum bilgilerinin sıkı kontrol edilmesine özen gösterildiği kaydedildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137