Bakan Karaismailoğlu: Pazartesiyi salıya bağlayan gece 5A uydumuzu uzaya fırlatacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Pazartesiyi salıya bağlayan gece 5A uydumuzu uzaya fırlatacağız. Programını yaptık. Onun heyecanını taşıyoruz şu anda" dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Pazartesiyi salıya bağlayan gece 5A uydumuzu uzaya fırlatacağız

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil , AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. 

Ülkenin her bir noktasında çok büyük çalışmalar olduğuna vurgu yapan Karaismailoğlu, "Biz yatırımlarımıza bir bir devam ediyoruz. Hem de öyle yatırımlar ki dünya ölçeğinde bir numaralı büyük ölçekli yatırımlar. Bir taraftan Ankara-Niğde Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, 1915 Çanakkkale Köprüsü, bir taraftan hızlı trenler, bir taraftan yük trenleri, bir taraftan Çin trenleri, uluslararası trenler, hava yolu altyapımız. İnanın ülkemiz dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yolunda çok güçlü adımlarla ilerliyor. Amacımız bölgesinde lider, dünyada söz sahibi bir ülke olarak dünyada varlığımızı sürdürmek" dedi.

Fotoğraf: AA

'Uzayda gücümüzü, varlığımızı bütün dünyaya hissettirmiş olacağız'

Önlerindeki pazartesiyi salıya bağlayan gecenin Türkiye için önemli bir gün olduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Pazartesiyi salıya bağlayan gece 5A uydumuzu uzaya fırlatacağız. Programını yaptık. Onun heyecanını taşıyoruz şu anda. İnşallah onu da uzaya fırlattıktan sonra Cumhurbaşkanımızla birlikte salı günü bunun programını yapacağız. Peşinden haziran ayı gibi planladık. 5B uydumuzu uzaya fırlatacağız. Dünyada ilk yerli ve milli 6A uydumuzun da çalışmaları devam ediyor. Onu da 2022'nin ilk aylarında uzaya fırlatmayı planlıyoruz. Onunla uzayda gücümüzü varlığımızı bütün dünyaya hissettirmiş olacağız."

ABD büyükelçisinden Türkiye'deki yollara övgü

Bakan Karaismailoğlu, pandemi sürecinde tedbirleri alarak her hafta birkaç açılış yaptıklarını belirterek, çalışmalara devam ettiklerini, önümüzdeki günlerde Malatya-Elazığ arasındaki Kömürhan Köprüsü'nü açacaklarını söyledi.

Ardından Diyarbakır'da açılışları olduğunu belirten Karaismailoğlu, "Geçen hafta Kuzey Marmara Otoyolu 400 kilometrelik bir otoyol, 8,5 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsediyoruz. Böyle bir yatırım dünya ölçeğinde dünyanın en büyük projelerinden birisi denebilir. Dün bizi ABD büyükelçisi ziyarete gelmişti. Kuzey Marmara Otoyolundan geçti. 'Keşke bizim Amerika'da da böyle yollar olsa, böyle oto yollar olsa' dedi. Dünyanın en güvenli en kaliteli yollarını yapıyoruz" dedi.

Fotoğraf: AA

'Vatandaşlarımızın hak ettiği yatırımlar devam edecek'

Karaismailoğlu, 2002'den bugüne kadar 28 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Toplam yol ağımız 68 bin kilometre. Ama bu trafiğin yüzde 80'i 28 bin kilometrelik otoyolda seyrediyor. Taşıt hareketliliği yüzde 170 artmasına rağmen trafik kazalarında yüzde 80 azalma oldu. Bunun karşılığında binlerce can kurtarıldı demektir. Bunlar hep Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde yapılan vizyon projeleri sonucunda vatandaşımızın konforunu, güvenliğini esas alan yatırımlar doğrultusunda oldu. Bu tür yatırımlar bitmeyecek. Vatandaşlarımızın hak ettiği yatırımlar devam edecek. Ordu da bu yatırımlardan nasibini alacak."

Bakan Karaismailoğlu, Ordu Valisi Tuncay Sonel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'i de makamlarında ziyaret etti. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137