Elektrikli otomobil pazarında söz sahibi olmayı planlayan, bu amaçla da 2025’e kadar 12 farklı elektrikli otomobil çıkarmayı planlayan BMW’nin çalışmaları devam ediyor. Firma, İsveç’teki Arjeplog’da bulunan test merkezinde geliştirdiği i4’ün teknik özelliklerini açıkladı.

Tesla Model 3 ile mücadele etmesi beklenen aracın, 4 kapılı olduğu ve premium orta segmentte yer aldığı belirtilirken, “dinamik dizaynı ilham verici performans ve yüksek konfor seviyesi ile birleştirdiği” ifade edildi. Firmanın 5. nesil eDrive teknolojisiyle üretilen aracın menzili 600 kilometre olacak.

BMW'nin elektrikli otomobilinin performansı da göz kamaştırıcı. Elektrikli motorlar 0’dan 100 kilometreye sadece 4 saniyede çıkacak ve aracın en yüksek hızı 200 kilometreyi aşacak. i4’ün üretimi 2021 yılında BMW’nin Münih fabrikasında gerçekleştirilecek.

BMW’nin amiral gemisi elektrikli aracı iNext SUV de benzer bir menzile sahip olacak olsa da BMW’nin daha önce açıkladığı hedefin 700 kilometre olduğunu hatırlatmakta fayda var. iNext aynı zamanda 3. seviye otonom sürüşe ve en son bağlantı teknolojilere sahip olacak. BMW bu otomobilin üretimini 2021’de Dingolfing, Almanya’da gerçekleştirecek.