Telefon Vivo ve ABD merkezli sensör üreticisi Synaptics’in iş birliği doğrultusunda geliştirildi. Aslında bu telefonun bir ön sürümü CES 2018’de gösterilmiş ve çeşitli teknoloji sitelerinde ve YouTube kanallarında gösterilmişti.

Telefonların ekran çerçeveleri inceldikçe ve ekranlar ön yüzün neredeyse tamamını kapladıkça, ekran içi parmak izi sensörlerine olan talep de artıyor. Samsung ve Google gibi bazı şirketler çareyi parmak izi sensörünü arkaya taşımakta bulurken, Apple ise iPhone X’da Face ID yüz tanıma sistemine yer vermeyi ve parmak izi okuyucusunu tamamen kaldırmayı tercih etti.

Vivo X20 Plus UD, ekranında barındırdığı parmak izi okuyucusunun dışında sıradan bir cihaz gibi görünüyor. Aslında X20 Plus modeli geçen yıl çıkarılmıştı ve bu telefonun arkasında parmak izi okuyucusu yer alıyordu. X20 Plus UD’de hem üstte hem de altta ince çerçeveler barındıran, 6.43 inç, 2160 x 1080 piksel 18:9 OLED ekran, 12 megapiksel çift kamera, Qualcomm Snapdragon 660 işlemci ve 3905 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

(teknoblog.com)