Akhan Semiconductor isimli şirket, laboratuvar ortamında geliştirdiği Mirage Diamond Glass ile şu an akıllı telefonlarda kullanılan Gorilla Glass'tan çok daha dayanıklı olmayı vaat ediyor. Şirketin CEO'su Adam Khan, yeni elmas camın piyasada kullanılanlardan daha sert olacağını belirtti.

Mirage Diamond Glass, isminden de anlaşılacağı üzere dünyanın en dayanıklı maddesi olan elmastan üretiliyor. Bu süper sağlamlıktaki ürünün tek dezavantajı çok fazla parlaması olarak belirtiliyor. Şirket bu teknolojiyi kullanılabilir yapmadan önce bu sorunu çözmeye çalıştığını açıkladı. Şirket yetkilileri parlama sorunu için farklı bir firma ile çalışarak bir yıl içerisinde seri üretime hazır hale getireceklerini belirtiyor.

CİHAZ ÜRETİCİLER TARAFINDAN TEST EDİLİYOR

Mirage Diamond Glass, şu anda cihaz üreticileri tarafından test ediliyor. Ancak üreticilerin isimleri Adam Khan tarafından gizli tutuluyor. Khan, şirketin tek bir akıllı telefon ve ekran koruyucusu üreticisi ile başlayıp sonuç olarak pazarın diğer bölümlerine doğru genişleyerek her kategoriden bir üreticiyle çalışacağını söyledi.

Broadcom'un Qualcomm teklifi 121 milyar dolara çıktı

Broadcom, yeni nesil 5G teknolojisi alanında söz sahibi olmak adına Qualcomm için yaptığı 105 milyar dolarlık teklifi revize ederek 121 milyar dolara çıkardı. Broadcom Ltd. yaptığı açıklamaya göre başta Apple, Samsung ve LG olmak üzere birçok markaya çip üreten Qualcomm için hazırladığı teklifini revize etti.

()