Ethereum Kurucusu: Türkiye'de Benim Bilmediğim Özel Bir Şeyler mi Oluyor?

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde Türk kullanıcılardan çok fazla etkileşim aldığını ve Türkiye'deki kripto para topluluğu ile ilgili bilgi almak istediğini açıkladı.

Ethereum Kurucusu: Türkiye'de Benim Bilmediğim Özel Bir Şeyler mi Oluyor?

Kripto para birimleri global ekonomide hala bir soru işareti olarak görülse de Türkiye’de kripto para birimlerine karşı bir ilgi ve merakın olduğu su götürmez bir gerçek. Dahası, bu ilgi dünyanın en popüler üçüncü kripto para birimi olan Ethereum’un yaratıcısı olan Vitalik Buterin’in de ilgisini çekmiş durumda.

Dün bir tweet atan Buterin, ‘Son zamanlarda attığım tweetlerde çok fazla Türkçe yanıt olduğunu fark ettim. Özel bir şeyler mi oluyor yoksa henüz etkileşim kuramadığımız büyük bir Türkiye topluluğumuz mu var, biri bana açıklayabilir mi?’ diyerek Türk Twitter kullanıcılarının tweetlerine fazlasıyla ilgi gösterdiğini bildirdi.

Buterin, paylaştığı tweetin sonuna ise kripto para piyasasının saygın isimlerinden Cornell profesörü Emin Gün Sirer’i etiketledi. Sirer ise bu tweeti ‘Türkiye’deki ekonomik durum, demografi ve viral yayılım, son 9 ay içinde Türkiye’de çok fazla kripto para meraklısı oluşmasına neden oldu.’ şeklinde yanıtladı.

Buterin’in bu tweetine yanıt veren bir başka kullanıcı ise Türkiye’de çok fazla kripto para meraklısı olduğunu doğrularken Buterin’in kendileri ile etkileşim kurmasından memnun olduğunu belirtti. Buterin, gelecek dönemde Ethereum’un Türkiye’de popülerleşmesi için pozitif adımlar atabilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137