Bir kişi vefat ettikten sonra kişinin arkadaş ve akrabaları tarafından hesabın kontrol edildiği ve vefat eden kişinin anılarının paylaşıldığı anıtlaştırılmış profiller, kişinin eski gönderilerinin de fotoğraflarının da hesapta kalmasını sağlıyor ve sevdikleri, vefat eden kişiyi Facebook üzerinden bir nevi onurlandırabiliyorlar.

2015 yılından beri bir hesabın hesap varisi varsa o kişi vefat ettiğinde bir arkadaş ya da aile üyesi, Facebook hesabını yönetebilme yetkisine sahip. Yeni eklenen güncellemeler sayesinde ise hesap varisleri; artık kimin bu profilde gönderi paylaşabileceğini, kimin gönderileri görebileceğini değiştirebiliyor ve gerekli durumda da anma gönderilerini kaldırabiliyor. Varis ya da varisler, vefat eden yakınlarının etiketlendiği gönderileri kimin görebileceğini değiştirebiliyor ya da bir başkasının paylaştığı etiketi kaldırabiliyorlar.

Varisler; profil fotoğrafı, kapak fotoğrafı ve profile sabitlenmiş gönderileri de değiştirebilseler de vefat eden kişinin özel mesajlarını görüntüleyemiyor, arkadaş listesini düzenleyemiyor ya da yeni arkadaşlık isteği gönderemiyorlar.

18 yaşından küçük kullanıcılar bir hesap varisi atayamasa da Facebook, bu kullanıcıların vefat etmesi durumunda kişinin ailesinin profili üzerinde hak sahibi olmasına izin verecek. Bunun yanında yalnızca vefat eden kişinin arkadaşları ya da aile üyeleri Facebook’tan birinin profilinin anıtlaştırılmasını talep edebilecek ve kişinin hesabını yönetebilecek.

Facebook, şu an anıtlaştırılmış profillerin gören kişilerde stres ya da üzüntü yaşatmaması için doğum günü hatırlatmalarında ve etkinlik davetlerinde bazı düzenlemeler üzerine çalışıyor.