Facebook, Eleştirilerin Ardından Çalışanların Maaşlarına Zam Yapacak

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan Facebook, ABD'deki bazı çalışanlarının saatlik ücretlerine zam yapacak.

Facebook, Eleştirilerin Ardından Çalışanların Maaşlarına Zam Yapacak

Facebook, pazartesi günü yayımladığı bir blog yazısında, önümüzdeki sene bazı sözleşmeli personellerinin saatlik ücretlerini artıracağını duyurdu. Sosyal medya devinin bu hamlesi, şirketin içerik moderatörlerine hak ettiklerinden daha az ücret vermesi eleştirilerinden sonra geldi.

Çalışanların ücretlerinde yapılacak olan artış ise çalışanların nerede yaşadıklarına ve ne iş yaptıklarına göre değişim gösterecek. Ücretlerdeki artış ilk olarak ABD’deki çalışanlara uygulanacak ve Seattle’daki bir yöneticinin alacağı artış, San Francisco’dakinden daha az olacak.

Ücretlerdeki en büyük artış içerik moderatörlerinin olacak. Facebook’un yaptığı açıklamaya göre, New York ve Washington’daki taşeron ortaklar için çalışanlar saatlik 22 dolar ücret alacaklar. Seatlle’da çalışanlar 20 dolar kazanacak, ABD’nin büyük bölgelerinde çalışanlar ise saatlik olarak 18 dolar kazanacak.

İçerik moderatörlüğü haricindeki alanlarda çalışanların alacakları saatlik ücretler ise San Francisco, New York ve Washington’da 20 dolar, Seattle’da ise 18 dolar olacak.

Facebook için çalışan içerik moderatörlerinin büyük bir çoğunluğu ABD dışında yaşıyor. 2018 yılında bu konuyla ilgili “The Cleaners” adında bir belgesel çekilmiş ve Facebook için Filipinler’de çalışan bir grup odak noktasına oturtulmuştu. Mayıs ayında New York Times’da yer alan bir haberde ise 1.200 kişinin içerik moderatörü olarak çalıştığı Berlin’deki bir “silme merkezi” konu alınmıştı. Sosyal medya devinin yapacağı bu ücret yükseltmeleri buradaki gruplara uygulanmayacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137