Silikon Vadisi devi şirketin Portal isimli platformu, kişiler arasında görüntülü görüşme yapılmasını sağlıyordu. Bugün ise Facebook, gerçekleştirdiği F8 Geliştirici Konferansı'nda Portal platformunun ilk olarak Kanada'da ve daha sonrasında seçili Avrupa ülkelerinde kullanıma açılacağını duyurdu.

Haziran ayında Kanada'da aktif olacak olan Portal platformu, 2019 sonbaharında ise Avrupa'ya açılacak. ABD'de hâlihazırda (ekran boyutuna göre) 199 ile 349 dolara satılan Portal cihazının diğer ülkeler için nasıl fiyatlandırılacağı ise henüz duyurulmadı.

Bugün gerçekleşen etkinlikte söz alan Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, yaptığı konuşmada: "Portal servisi beklediğimizden çok daha iyi sonuçlar verdi." sözlerine yer verdi. Facebook'un karıştığı skandalların hemen ardından duyurulmasıyla gidişatının nasıl olacağı kestirilemeyen Portal'ın büyük kitlelere ulaşması Facebook'un en büyük başarılarından birisi oldu.

WhatsApp'ın da Portal'a ekleneceğini ve bu doğrultuda kullanıcıların karşı platformlardan dahi aralarında video görüşme sağlayabileceğini belirten Zuckerberg, yapılacak olan görüşmelerin uçtan uca şifreleme teknolojisiyle kişisel verilerin 3. kişilerin eline geçme ihtimalinden korunacağını da belirtti.

Uçtan uca şifreleme teknolojisinin Portal'a geleceğini duyururken CEO Mark Zuckerberg "Artık ailenizle veya arkadaşlarınızla görüşme yapıyorken bunun sadece sizin ve karşı tarafın arasında kalacağına emin olacaksınız" cümlesini kurdu ve Facebook'un gizliliğe çok daha fazla önem vereceğine değindi.