Facebook Yeni Mottosunu Duyurdu: Gelecek Eşittir Gizlilik

CEO Mark Zuckerberg, sosyal medya üzerindeki özel bilgilerin önemini gözler önüne seriyor.

Facebook Yeni Mottosunu Duyurdu: Gelecek Eşittir Gizlilik

Facebook'un her yılın Nisan ayında düzenli olarak gerçekleştirdiği F8 Geliştirici Konferansı bugün gerçekleşti. Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, yaptığı konuşmada; sosyal medya platformunun artık sadece 'akış'a değil, kişiye özel gizli kısımları geliştirmek için mesai harcayacağını duyurdu.

"Geleceğin gizlilik olduğuna inanıyorum" diyen Zuckerberg "Bu, insanlara sunacağımız yeni hizmetimiz olacak" diyerek sözlerine devam etti. Geçtiğimiz ay içerisinde teknoloji devi şirketini gizlilik konusunda yeniden odaklandığı söylendi.

Facebook'un; WhatsApp, Instagram ve Messenger servisleri hakkında da konuşma yapan şirketin ünlü CEO'su, bu servislerin uçtan uca şifreleme teknolojisine çok yakında tamamen geçiş yapacağını bildirdi. Bununla beraber kullanıcıların mesajları, videolu sohbetleri ve dahası kişisel verileri, 3. kişiler tarafından elde edilse dahi hiçbir şekilde okunamayacak, anlamlandırılamayacak.

Geçmişte yaşanan kullanıcıların kişisel verilerinin 3. kişilerin ellerine geçmesi skandallarından kurtulup yeni bir başlangıç yapmak isteyen Facebook'un en büyük önceliği artık gizlilik olacak. Bu doğrultuda kullanıcılarının gizliliği, en çok kullanılan sosyal medya platformunun birincil önceliğe hâline geliyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137