Firefox Ziyaretleriniz, Artık İzlenmeyecek

Mozilla gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte iOS'lu cihazlar için uygulamasını güncellediğini ve internet verilerinin çok daha güvenli şekilde saklanacağını duyurdu.

Firefox Ziyaretleriniz, Artık İzlenmeyecek

Bir dönemler web tarayıcısı dünyasının en popüler ismi olarak karşımıza çıkan ve Mozilla tarafından geliştirilen Firefox, şimdilerde ise eskisi kadar popüler olmasa da halen bünyesinde hatrı sayılır kullanıcı sayısını barındırıyor. Son dönemlerde mobil pazara olan ilgisini arttıran ekip, iOS kullanıcılarının aklını karıştıran önemli bir soru işaretinin üstesinden geldi.

Tarayıcı dünyasında Google'ın geliştirdiği Chrome'un ardından en önemli ikinci isim olarak karşımıza çıkan Firefox, iOS kullanıcılarının gerçekleştirdiği çevrimiçi faaliyetlerinin izlenmemesi için tarayıcıyı güncellediklerini ve izleme koruması özelliğini eklediklerini duyurdu. Google, Facebook yada herhangi bir kötü niyetli site tarafından internet dolaşımında girdiğiniz siteler ile yaptığınız işlemlerin böylelikle izlenmesi oldukça çok zor bir hal alacak.

Bu özellik tüm Firefox kullanıcıları için aktif olarak cihazlara kazandırılırken, böylelikle internet verileriniz çok daha güvende tutulmuş olacak.

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Mozilla; “Mozilla’da insanların gizliliğine saygı duyulması gerektiğine ve hangi bilgileri paylaşacaklarının kullanıcıların kontrolünde olmasının önemli olduğuna inanıyoruz. Artık kullanıcıların verilerini paylaştıkları şirketlerden istedikleri şey de bu.” ifadelerine yer verdi.

(maxicep.com)
Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2018, 19:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137