İlk kez Hannover Ticari Araç Fuarı'nda tanıtılan transitin hibrit motorlu modeli büyük ilgi görmüştü. Dünse Amsterdam'da düzenlenen Go Further etkinliğinde araçlarını sergileyen Ford önemli açıklamalarda bulundu. Genel olarak elektrikli modellerini tanıtan şirket, Mustang'den esinlenilerek oluşturulan yeni SUV modeli "Mach 1" ile dikkatleri üzerine çekti. Bilindiği gibi Tesla tam şarjla yaklaşık 420 km yol alabiliyor. Ancak Ford'un yeni modelinde bu mesafenin rekor derecede artırılacağa benziyor. Yapılan açıklamaya göre Mach 1 SUV modelinin, tam dolu şarjla yaklaşık 500 km yol alacağı belirtildi.

Şirketin henüz isimlendirilmemiş başka bir elektrikli otomobil daha ürettiği ve bunun da Dünya Çapında Uyumlaştırılmış Hafif Araç Test Prosedürü'ne (WLTP) göre 600 km'lik menzile sahip olduğu belirtildi. Bilindiği üzere WLTP elektrikli otomobillerin menzilleri de dahil olmak üzere, enerji tüketimini yorumlayabilmek için 2018 yılında hayata geçti. Ford, WLTP'ye göre bir hayli başarı yakalamış gibi görünüyor. 2021 yılına kadar ise hibrit motorlu tiraci aracı olan transiti sadece Avrupa pazarına sunmayı planlıyor. Ford'un bu modelini Avrupa'ya odaklamasının altında yatan sebebin, bölgede satış rekoru kırılması olduğu düşünülüyor. 

Şirket, ticari aracın şehir içi kullanım için fazlasıyla pratik olduğunu, yük taşıyan kullanıcıların içinse tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını belirtti. Şirket ayrıca dünkü etkinlikte, 8 kişilik yolcu taşıma kapasitesine sahip olan yeni modeli Tourneo Custom Plug-In Hybrid'i de sergiledi. Tourneo Custom Plug-In modeli ise 2019 yılı sonlarına doğru Avrupa'da satılmaya başlanacak.

Ford ayrıca, 10 kişilik yeni minübüs konsepti olan Transit Smart Energy Concept'i de tanıttı. 4 saatlik şarj ile 150 km yol alabilen araç, Ford'un Almanya'daki Merkenich Teknik Merkezi'nde geliştirildi. Bu modelde öne çıkan özellik ise tüm koltukların tek tek ısıtma ve soğutma opsiyonunun olması. 

Ford tüm bu yeni modellerin yanında, FordPass Pro isimli yeni bakım onarım sistemini de tanıttı. Bu sistem sayesinde küçük firmaların ve büyük işletmelerin Ford modellerini en verimli biçimde kullanmaları amaçlanıyor. Ford'un Avrupa'daki ticari araçlarından sorumlu olan genel müdürü Hans Schep, müşterilerin daha akıllı ve birbirleriyle entegreli sistemlere ihtiyaç duyduğunu belirtti.