Getirdiği farklı Battle Royale tarzı ile oyuncuların ilgisini üzerine çeken Fortnite, oyun içi yeniliklerini ve iyileştirmelerini tüm hızıyla sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Epic Games, oyuna gelecek yeni Savaş Bileti değişiklikleri hakkında bilgiler vermişti. Şimdi ise, oyuna yeni güncelleme ile birlikte inşakonusunda bir takım yenilikler ve iyileştirmeler getirdi. Bu yenilikler ile ilgili de bir video yayımladı. Bu videoyu haberin sonunda izleyebilirsiniz. Oyuncuların, oyunda bulunan inşa mekaniklerini kullanmasını daha da kolaylaştıracak bu yeni özelliklere göz atalım.

Yeni güncelleme ile birlikte Fortnite oyununa, Turbo İnşa adı verilen bir özellik geliyor. Bu özellik,  oyunculara, ateş etme düğmesini basılı tutarken sürekli olarak inşa etmelerine olanak sağlıyor. Bu özellik, defansif olarak kurulan duvarlarda  veya hızlı hareket etmeniz gereken zamanlarda size hız ve kolaylık sağlayacak. Bu özelliği kullanabilmek için oyunun ayarlarından aktif hale getirmeniz gerekiyor. Yenilikler bununla sınırlı değil.

Otomatik materyal değiştirme özelliği de yeni güncelleme ile birlikte oyuna dahil oluyor. Adından da tahmin edilebileceği gibi bu özellik, yapı kurarken kullandığınız materyalin bitmesi durumunda otomatik olarak diğer materyale geçiş olanağı sağlıyor. Artık kritik dakikalarda inşa yaparken, materyal değiştirmek için zaman harcamaya gerek kalmayacak. Turbo İnşa ile de bir sinerjisi bulunan bu özelliği kullanabilmek için, oyun içi ayarlardan aktif etmeniz gerekiyor. Daha bitmedi!

Artık bir aracın, bir taşın yada bir ağacın bulunduğu yere de yapı kurabileceğiz! Oyunun eski versiyonlarında, oyunda bulunan büyük objeler, sizin yapı kurmanızı engelliyordu. Oraya bir yapı kurmak istiyorsanız öncelikle bunu engelleyen objeyi ortadan kaldırmanız gerekiyordu. Yeni güncelleme ile birlikte, büyük objeler sizin inşanızı yapmayı engellemeyecek. Bu özellik oyuna hem hız kazandıracak, hem de neredeyse haritanın her tarafında inşa yapabilmenizi sağlayacak.

Epic Games, yapı parçaları arasında değişim yaparken oluşan gecikme hissini engellemek  için, ağ kodlarını da değiştirdi. Bu kod ile birlikte, paket kaybı engellenecek. Eskiden, sizin internetinizden çıkan paketin, Epic Games sunucularına ulaşması gerekiyordu. Yeni güncelleme ile birlikte bu durum ortadan kalktı. Fakat bu özelliğin şimdilik sadece Battle Royale modunda aktif olacağı belirtildi.

(leadergamer.com.tr)