Android, dünyadaki en çok benimsenmiş işletim sistemlerinden birisi. Bildiğiniz gibi her yıl yeni bir Android sürümü yayınlanıyor. Android Q (10.0) şu anda Pixel telefonlarda test aşamasında ancak Google sonraki nesil Android sürümü için çalışmalara başlamış görünüyor.

Android Developer’ın resmi Twitter hesabından yapılan bir duyuruda 23-24 Ekim tarihlerinde Google’ın Sunnyvale, California’da düzenlenecek olan etkinliğinden bahsediliyor. Bazı kaynaklara göre bu etkinlikte Android’in sonraki sürümü ‘Android R (11.0)’ ile ilgili bilgiler verileceği söylenmekte.

Android sürümlerinin isimleri şimdiye kadar sırasıyla İngilizce karakterleri takip etti. ‘P’ ve ‘Q’ harflerinden sonra yeni sürümün ‘Android R’ olacağını tahmin etmek zor değil. 7 Mayıs’ta bir Google konferansı olacak ve Android Q’nun o zaman dağıtıma başlamayacağını biliyoruz ancak dağıtımın güz aylarında başlayacağını tahmin ediyoruz.

Eğer Android Q’ya bakacak olursak Google, en yeni sürümü ile güç tasarrufu, bildirim yönetimi, bağlantı kontolü, güvenlik gibi araçlarda bir çok geliştirmeyi kullanıcılara sunacak. Umarız en yakın zamanda güncelleme yayınlanır.