Google, bütçe dostu telefon piyasasına Pixel 3a ile yeniden giriş yaptı. Şirketin Pixel serisi, üç nesildir üst segment olarak piyasaya sunuluyor ve hepsinin fiyatı da iPhone fiyatlarına yakın oluyordu. Şimdiyse Google’ın piyasaya bütçe dostu bir Pixel telefon sunmasıyla birlikte, şirket Apple’a gönderme yapmaktan çekinmedi.

Google’ın reklam panosuna verdiği reklamda, ‘Phone X’ yazısının altındaki 999 dolar fiyat etiketiyle malumunuz Apple’a gönderme yapılmış. Altında da 399 dolarlık bütçe dostu Pixel 3a yer alıyor. Yapılan göndermede '999 dolarlık Phone X'in kamerası böyle karanlık fotoğraf çekerken, 399 dolarlık Pixel 3a'nın kamerası böyle net fotoğraf çekebiliyor' denmek istenmiş. Özellikle Çinli üreticiler başta olmak üzere akıllı telefon üreticileri bir süredir bu şekilde atışıyor.

Pixel 3a’nın en büyük satış stratejisi, ailesindeki üst segment telefonların özelliklerini daha makul bir fiyata sunması. Google bu reklamı, Apple hayranlarının sosyal medyada Pixel 3a’nın fotoğraf kalitesinin iPhone XS’in gerisinde kaldığını söylemesinden sonra yayımladı. Bazen şirketler arasında rekabet büyük olsa da biz tüketiciler için eğlenceli görüntüler çıkabiliyor. Bu da onlardan biri.