Son zamanlarda Google ile Apple arasında ilginç bir reklam rekabeti yaşanıyor. Google, Pixel telefonlarında açıkça Apple'ın iPhone'larını hedef alarak reklam çalışmaları yapıyor. Daha önce de benzer şekilde Apple'a göndermelerde bulunan teknoloji devi Google, bir kez daha benzer bir reklam filmiyle karşımızda.

Google I/O 2019'da Pixel'in geliştirici ekibi, haritalar için büyük bir yeniliği duyurdu. Bu yenilik sayesinde bir kullanıcı, navigasyon yardımı almak istediği zaman karşısında artırılmış gerçeklik destekli yeni bir navigasyon buluyordu. Gitmek istediği yeri görsel olarak da görebilen kullanıcı, bu sayede yanlış bir yere gitmiyordu. Apple'ın navigasyonu ise böyle değil. Apple'da standart bir harita yardımı mevcut ve kullanıcılara harita üzerinden renklendirmeler yapılarak yol tarifi veriliyor.

Reklam filmine dönecek olursak, Pixel de tam olarak bu detayı müşterilere sunmak için harekete geçti. Pixel'in neredeyse tüm serilerine getirilecek olan bu özelliğin açıkça gösterildiği reklam filminde, bir yandan iPhone X'in navigasyon özelliği gösterilirken bir yandan da Pixel 3a'nın artırılmış gerçeklik destekli navigasyon özelliği gösterildi. 

Ancak reklam filminde öne çıkan bir başka nokta daha vardı. Şirket Apple'ın yüksek fiyatını da afişe etmişti. iPhone X'in 999 dolarlık fiyatının yanına Pixel 3a'nın 399 dolarlık fiyatını gösteren Google, Apple'a bir kez daha göndermede bulundu.