Havacılığın Bebekleri Özel Jetler, Hız Rekorları Kırıyor

İş insanlarının milyon dolarlar harcayarak sahip oldukları özel jetler, sektör içindeki büyümesini sürdürüyor.

Havacılığın Bebekleri Özel Jetler, Hız Rekorları Kırıyor

Uçak sahibi olmak fikri, kulağa fazlasıyla ilgi çekici geliyor. Kimi zaman kafamızı havaya kaldırdığımızda görür üzerinde düşünürüz bu minik jet uçaklarını. Özel jet sektörünün yapı taşlarından olan Gulfstream firması ise bu özel jetlerinde yeni bir rekora imza attı.

Gulfstream'in G650ER model özel jeti, 19 kişinin seyehat edebilmesine sağlayan standart donanıma sahip. 10 kişi ise rahatlıkla uyuyabilir. Yapılındırılabilir kabin tasarımlarıyla istediğiniz gibi dizayn edebileceğiniz özel jette, özel bir mutfak ve eğlence sistemleri de düşünülmüş ve yolcuların konforlarını sağlamak için her şey mevcut. Öyle ki, akıllı telefonlara yüklenen uygulamalar ile ortam sıcaklığını perdeleri ve ışıkları kontrol etmek bile mümkün.

Özel jet sadece dizaynı ile değil, performansı ile de göz dolduruyor. Yapılan geliştirmeler sonucunda, Los Angeles merkezli olarak kalkış yaptığınızda, Güney Afrika hariç direk uçuş yapılabiliyor. Herhangi bir yakıt imkaline gerek kalmıyor. Ayrıca, uçak hız rekorunu da kırarak saatte 1050 km hıza ulaştı. Yeni rekoruyla tescillenen uçak, en sessiz kabin olma unvanını da taşıyor.

Bu uçaklardan birisine sahip olmanız için, 66 milyon doları (yaklaşık 370 milyon TL) gözden çıkarmanız gerekiyor. Depoyu fullemek içinse 80 bin TL gerekiyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137