Huawei'nin alt markası olarak çalışmalarını sürdüren Honor, yaklaşık 3 hafta içerisinde yepyeni akıllı telefonu Honor 20 Pro'yu lanse edecek. Performansına göre düşük olması beklenen, daha ziyade fiyatıyla konuşulacak gibi gözüken Honor 20 Pro, uzun bir süre gündemden düşmeyecek gibi gözüküyor.

Hâlihazırda ortaya çıkan bilgilere göre 4 adet arka kameraya sahip olan Honor 20 Pro'nun, Huawei'nin 5 kat optik yakınlaştırma yapan lensine sahip olacağı, Pro olmayan model Honor 20'nin ise 3 kat yakınlaştırma ile sınırlı kalacağı belirtiliyor. Cihazın gücünü Kirin 980 yonga setinden alacağı, modele göre 6 veya 8 GB RAM'in yanında tam 48 MP çözünürlüğünde ana kameraya sahip olacağı biliniyor.

Huawei P30'dakine fazlasıyla benzer, alttan yukarıya doğru mordan maviye ve beyaza geçiş yapan özel tasarım bir renk seçeneğine sahip olacak olan Honor 20 Pro'nun bu renginin "Twilight" (Alaca Karanlık) olarak adlandırılması bekleniyor. Bu doğrultuda Honor'un yeni amiral gemisi; Alaca Karanlık, Pembemsi Beyaz, Siyah ve Mavi renk seçenekleri ile kullanıcıların beğenisine sunulacak gibi gözüküyor.