Piyasaya sürdüğü zarif ve yüksek performanslı akıllı telefonlarla uzun bir süre adından söz ettiren HTC'nin başı son yıllarda fazlasıyla dardaydı. 2019 yılında yeni bir akıllı telefon tanıtacağını söyleyen Tayvan merkezli şirketten henüz bir hamle gelmedi. Lansmanını gerçekleştirdiğinde ise akıllı telefonunda kendi uygulamaları maalesef yüklü olmayacak.

Bugün keşfedildiği üzere HTC, sahip olduğu uygulamaların neredeyse hepsini Android işletim sisteminin uygulama mağazası olan Google Play Store'dan kaldırdı. Marketten kaldırılan 14 uygulamalar arasında HTC Sense Home Launcher, HTC People, HTC Mail, HTC Speak, HTC Calendar ve HTC Dot View olmak üzere daha birçok uygulama bulunuyor.

Kaldırılan uygulamalar arasında aylardır güncelleme almayanların da bulunduğu bildirilirken HTC Mail, HTC People ve HTC Calendar gibi bazı uygulamaların HTC'nin akıllı telefonlarında yüklü olarak geldiği kaydedildi. HTC'nin bu hamlesinin altında şirketin ilerideki akıllı telefonlarının Android One platformuna dahil olabileceği yatıyor olabilir. Ne var ki bunun da bir kesinliği bulunmuyor.