IBM, 190 Milyar TL'ye Linux ve Red Hat'i Satın Aldı

Bilişim şirketi IBM, açık kaynaklı işletim sistemi denince akla gelen ilk isim olan Linux'u ve açık kaynaklı yazılım dağıtım şirketi olan Red Hat'ı satın aldığını duyurdu.

IBM, 190 Milyar TL'ye Linux ve Red Hat'i Satın Aldı

170’ten fazla ülkede faaliyet göstermekte olan dünyanın en büyük bilişim şirketi IBM, açık kaynaklı masaüstü işletim sistemi Linux’u ve açık kaynaklı profesyonel yazılım dağıtım şirketi  Red Hat’i 34 milyar dolar (190 milyar TL) karşılığında satın aldığını duyurdu. Söz konusu satış işlemi, bugüne kadarki en büyük yazılım şirketi satış işlemi olarak kayda geçerken Red Hat, IBM’in Hybrid Cloud takımında ayrı bir birim olarak çalışmaya devam edeceğini duyurdu.

1993 yılında kurulan Red Hat, açık kaynaklı yazılım endüstrisinde uzun zamandır faatliyet gösteriyor ve şirket, sürekli olarak kar ediyor. Bulut bilişim alanında IBM, Google, Amazon, Microsoft gibi şirketlerin yanına bile yaklaşamıyor. Bununla birlikte bulut bilişim söz konusu olduğunda Linux, tercih edilen bir işletim sistemi olduğundan bu satın alma işlemi, IBM’in bulut bilişimdeki yerini daha üst bir konuma getirebilir.

Elinde Linux ve Red Hat gibi bir güç bulunmasına rağmen IBM’in en büyük halka açık bulut sağlayıcısı olması beklenmiyor. Bununla birlikte IBM’in Red Hat ile birlikte gelişmiş üçüncü taraf bulut çözümlerini ve şirket için bulut teknolojilerini birleştiren ortak bir teknoloji ile son kullanıcılara olmasa da şirketlere, gelişmiş bulut çözümleri sunmayı planladığı düşünülüyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137