Oyunseverlerin ilgiyle takip ettiği oyun serisi olan Halo'nun yeni sürümü Halo Infinite, Xbox E3 konferansında tanıtılmıştı. 4K çözünürlük ve yenilenen motoruyla dikkatleri üzerine çeken oyun için ortaya yeni bir iddia atıldı. İddiaya göre, bugüne kadar piyasaya sürülmüş oyunlar arasında maliyeti en yüksek oyun Halo Infinite olacak. Ortaya çıkan bir rapor, oyunun sadece geliştirilmesi için 500 milyon dolardan fazla harcandığını gösteriyor.

343 Industries tarafından geliştirilen oyunda bu denli bir maliyetin ortaya çıkması, oyunu daha da gizemli bir hale getirdi. Eğer bu iddia gerçekten doğruysa, oyun sektöründe eli en açık şirketlerden olan Rockstar Games ve Activision gibi firmalar 343 Industries'in gerisinde kalmış olacak. Oyunseverler açısından bakıldığı zaman maliyetine bu kadar büyük miktarlarda para harcanan bir oyunun neler sunacağı da merak konusu oldu. Oyuncuların beklentisini yükselten bu iddia, oyunun piyasaya çıkmasıyla birlikte zihinlerde yarattığı etkiyi netleştirecek. Gerçekten 343 Industries harcanan bu paranın karşılığını vermiş olabilecek mi?

Oyunun piyasaya ne zaman çıkacağı henüz netleşmedi. Şu an için Microsoft ve Xbox için geliştirilen oyun heyecanla bekleniyor. Anlaşılan o ki Microsoft, oyunun bir tahta sahip olması için 343 Industries'e açık çek vermiş durumda.