2016 yılında yola çıkan ve etsiz hamburger köfteleri üreterek ciddi bir başarı yakalayan Impossible Foods firması yerinde durmaya niyetli değil.

Firma, sadece vegan köfteler üreten bir firma olarak anılmak istemiyor ve kendisini et yeme alışkanlıklarını değişmek üzere oluşturulan bir proje olarak nitelendiriyor. Bu sebeple farklı ürünler üzerinde çalışmalarına devam eden Impossible Foods, etsiz sosis yapmak için çalışıyor.

Impossible Foods'un ürettiği köfte, görüntü, koku ve tat olarak gerçek ete benziyor. Bunun oluşmasını sağlayan özellik ise kana kırmızı rengini veren hemoglobin maddesi. Etsiz sosislerde de hemoglobin kilit bir rol oynuyor ancak köftelere göre daha az miktarda kullanıyor.

Impossible Foods’un baş sorumlusu David Lipman “Önemli olan sosislerin sahip olduğumuz amaca uygun olarak üretilmesiydi” dedi. Et içeren sosislerle arasında tat olarak neredeyse bir fark olmadığını söyleyen Lipman, şirketin bir numaralı hedefinin sığır eti alternatiflerini genişletmek olduğunu da belirtti.

Impossible Foods’un bu girişimi dünya et üretimi açısından da oldukça önem arz ediyor.