Instagram, Windows Phone Uygulamasını Sonlandırıyor

Windows 10 Mobile’ın yıl sonunda sona erdirileceğinin açıklanmasının ardından uygulamalar da birer birer bu sayfayı kapatıyor. Instagram da Windows kullanan telefonlara olan desteğini çekiyor.

Instagram, Windows Phone Uygulamasını Sonlandırıyor

Windows telefonların en başından beri kronik sorunu, telefonlarda kullanılabilen uygulamaların sayısındaki kısıtlama olmuştu. Geliştiriciler için hiçbir zaman cazip bir platform olamayan Windows 10 Mobile, şimdi Instagram’ı da kaybediyor.

Instagram’dan gelen açıklamaya göre, 30 Nisan’dan sonra resmi uygulama artık kullanılmayacak. Windows telefonlarda Instagram uygulaması ilk başlatıldığında da uygulamanın ay sonundan itibaren kullanılamayabileceğine dair bir uyarı mesajı çıkıyor. Ardından da kullanıcılar resmi internet sitesini kullanmaya yönlendiriliyor. Instagram’ın internet sitesinde ise bazı özellikler kullanılamıyor. Ayrıca site üzerinden Instagram kullanıcılara bildirim de gitmiyor.

Bu tür haberler Windows Phone ya da Windows 10 Mobile kullanan kullanıcıları üzse de, platformun şu anki durumu göz önüne alındığında hiç de şaşırtıcı değiller. Microsoft’un kendisi bile kullanıcılarını Android ya da iOS’a geçmeleri için yönlendirirken kendi uygulamalarını da bu platformlara uygun hale getiriyor.

Windows Phonelara olan desteğin kesileceği tarihe kadar pek çok uygulamanın da platformdaki desteğini çekmesi bekleniyor. Söylentilere göre Windows 10 Mobile’ın pazar payı yaklaşık olarak %0, haliyle çok fazla insanın bu değişimden etkilenmesi beklenmiyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137