3D XPoint bellek ortamı, Intel Bellek ve Depolama Denetleyiciler, Intel Interconnect IP'si ve Intel yazılımları, bir araya gelerek, geniş kapasite ve hızlı depolama gerektiren iş yükleri için gecikme süresinin azaltılmasında ve bilgisayarların hızlandırılmasında büyük bir önem taşıyor.

Intel Türkiye, yeni teknolojisi Optane bellek çözümünü geçtiğimiz günlerde tanıttı. Yeni Intel Optane teknolojisi, yüksek iş hacmi, düşük bekleme süresi, yüksek hizmet kalitesi ve yüksek dayanıklılık özelliklerini eşsiz bir şekilde bir arada sunuyor. Optane teknolojisi aslında hızlı bir bellek modülü çözümü ve bilgisayarlardaki DRAM ve depolama bölümü arasında bir köprü gibi çalışarak bilgisayarları hızlandırıyor.

3D XPoint bellek ortamı, Intel Bellek ve Depolama Denetleyiciler, Intel Interconnect IP'si ve Intel yazılımları, bir araya gelerek, geniş kapasite ve hızlı depolama gerektiren iş yükleri için gecikme süresinin azaltılmasında yardımcı oluyor. Intel Optane bellek modüllerinin 16 GB ve 32 GB olarak seçenekleri ile  kullanıcılarına sunuluyor.

Optane bellek çözümleri Intel’in 7. ve 8. nesil işlemcileri ile uyumlu M.2 soketine sahip anakartlarda kullanılabiliyor. M.2 değişik bir SSD bağlantı soketi olarak dikkat çekiyor. Ek bir güç kablosuna gerek kalmadan kullanılıyor ve çok yüksek okuma-yazma hızları sunuyor.