Intel’in Core i7-9750H ile Performansa Seviye Atlatacağını Gösteren Test Sonuçları

MSI'ın yeni dizüstü bilgisayarının sızan performans testi sonuçları, dokuzuncu nesil işlemcilerin hiç şakasının olmadığını gösteriyor.

Intel’in Core i7-9750H ile Performansa Seviye Atlatacağını Gösteren Test Sonuçları

MSI’ın Çin için hazırladığı reklam görselleri ortaya çıktı. Pazarlama için hazırlanan görsellerde performanslara yönelik karşılaştırmalar da yer alıyor.

Bu cihaz ve görüntüler gerçeğe dayanıyorsa Intel Core i7-9750H işlemci, şimdiye kadar hiç görmediğimiz bir performansa sahip olacak. Intel, bu yılın ikinci çeyreğinde (ki içindeyiz), dokuzuncu nesil H serisi işlemciyi çıkaracağının duyurusunu yapmıştı. GDC 2019’daki açıklamada işlemcinin özellikleri, fiyatı gibi merak edilen konulara dair bir bilgi verilmemişti.

Yine de açıklamada ağzımızın suyunu akıtacak bazı ipuçları vardı. Comet Lake ailesine dahil olacak olan işlemci, Intel’in 14-nanometre++ üretim sistemiyle üretilecek. Mobil cihazlarda 8 çekirdeğe kadar çıkabilen bu işlemci, Intel’in Optane sistemleriyle ve Wi-Fi 6 AX200 ile uyumlu olacak.

Tam olarak ne olduğu belli olmassa da ortaya çıkan rakamlara göre yeni işlemci, bir önceki işlemciden %26 daha hızlı olacak. Bunun toplam işlem sayısı mı, hız mı olduğu, daha doğrusu ne olduğu belli değil. Yazılar Çince olduğu için hangi konularda 7. nesil i7’lerden daha iyi olduğu da anlaşılamıyor. Yine de firmanın elinde oldukça güçlü, önceki jenerasyondan daha performanslı ve daha az enerji tüketen bir model var. Son yıllarda Intel’in bu alandaki çizgisi hiç değişmiyor.

Olası GeForce GTX 1650 grafik işlemci de kendi başına ilginç bir özellik olarak dikkat çekiyor. NVIDIA’nın bu kartı masaüstü bilgisayarlar için çıkartması bekleniyordu ancak görünüşe göre diz üstülere uygun bir versiyonu da üretilecek.

Pazarlama materyallerine göre 4GB bütünleşik hafızaya sahip olan grafik işlemci, 1,395MHz olacak. Performans açısından GeForce GTX 1050 Ti’dan daha iyi bir kart olacak. MSI’ın standart dizüstü çözünürlüğü olan 1080p’de hemen hemen bütün oyunlarda 60 fps performansa ulaşmak mümkün olacak.

MSI’ın yeni dizüstü bilgisayarında 512 GB NVMe hafıza, 16 GB DDR4-2666 RAM ve 15.6 inç ekran bulunacak. Üç USB 3.0, bir USB-C bir mini DisplayPort ve bir de HDMI girişi bulunacak olan cihazın nerelerde satışa çıkacağı ve fiyat bilgileri henüz bilinmiyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137