Uluslararası araştırma şirketi Counterpoint Research, 2018 yılında global akıllı telefon pazarında ve dünyanın en büyük yerel pazarı olan Çin’de en çok satan akıllı telefon modellerinin hangileri olduğunu açıkladı. Apple’ın 10. yıl özel telefonu iPhone X, 2018 yılının en çok satan akıllı telefonu olmayı başardı.

Global akıllı telefon pazarına baktığımızda ilk üç sırada sırasıyla iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus yer aldığını görüyoruz. Bu noktada Apple’ın 2017 model iPhone serisini kolaylıkla söyleyebiliriz. İlk 10 telefon arasında 6 farklı iPhone modelinin yer alması, Apple için 2018 yılının hiç de kötü geçmediğini gösteriyor.

Çin’e baktığımızda ise yerel markaların net bir hakimiyeti göze çarpıyor. Çin’de en fazla satılan 10 akıllı telefondan 8’i yerel markalar tarafından üretilmiş durumda. Tüketicilerin şaşıracağı bir şekilde Huawei’nin hiçbir modeli ne global ne de Çin’de en çok satan akıllı telefonlar arasında yer almadı. Şirketin geniş bir ürün yelpazesine sahip olması, tek bir modelin öne çıkmasını engellemiş gibi görünüyor.