YENİAKİT.COM.TR / ÖZEL RÖPORTAJ - Almanya, Suriye, Yunanistan ve Hollanda'nın devlet kurumları, borsa ve finans kuruluşları gibi önemli sistemlerine siber operasyonlar düzenleyerek önemli bilgi ve belge ele geçiren; terör örgütleri PKK, PYD, FETÖ ve DAEŞ'i izleyerek önemli istihbari bilgiler edinen ve bu sayede adını son günlerde sıkça duyuran Turkz Hacker Grubu'na kendileri hakkında merak edilenleri sormak için ulaştık. Türkiye'yi milli bir şuurla sanal dünyada temsil eden ve devlet ile hiç bir bağı olmayan bu vatansever grup kendileri hakkında bilinmeyenleri Yeniakit.com.tr'ye anlattı. Akit, sanal dünyanın bekçileri olan ve 'Devlet Ebed Müddet' sloganıyla kısa sürede bir çok başarıya imza atan Turkz Hacker Grubu'nun kurucu lideri AbıkanBey'e ulaştı. 

MİLLİ DUYGU VE ŞUURLA BU İŞİ YAPIYORUZ

- Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz AbıkanBey. Siz ve liderlik yaptığınız Turkz Grubu'nu kısaca tanıtır mısınız?

- Abıkanbey eski ismi ile DarkCOD3R. Milli şuur ve feraset doğrultusunda yıllardır Türkiye Cumhuriyeti için 'sanal mücadele'nin sürdürüldüğü Turkz Grup'un kurucusuyum. Turkz Grup daha öncesinde farklı isimler ile daimi mücadele ve hizmet verdi. 5 aylık bir süreçte de şu an ki mevcut konumunu ve durumunu sağladı.

Turkz ismini taşımak, mücadeleyi daimi kılmak için grubumdaki tüm görevli personel 7/24 herhangi bir karşılık beklemeden hizmet etmektedir.

- Milli duygu ve şuurla bunu yapıyorsunuz yani... Daha önce farklı isimlerle mücadele ettik demiştiniz. Peki ne kadar bir süredir bu işin içindesiniz?

- Aynen öyle. Milli şuur olmadan gerek işimizden, gerek vaktimizden zaman ayırıp bu mücadeleyi sürdüremeyiz. Yapılanmamız 2005'ten beri devam ediyor.

- Peki Türkiye'deki ilk hackerlar arasında mısınız? Türkiye'deki 'hack dünyası' açıkçası ne zamandan beri var? Ve sizin yeriniz bu dünyanın neresinde bulunuyor.

- Türkiye'nin ilk hackerı ya da ilk hackerları arasında yer aldığımıza dair bir iddia çok ciddi olur. Çünkü şu an olduğu gibi geçmişte de izini, ismini, nickini dahi bilmediğimiz hackerlar var.

Hack 1999'dan beri Türkiye içerisinde yer edinmiş bir kavram. 2009 senesinden sonra da ciddi manada yayılmaya ve gelişmeye başladı.
Biz köklü bir grup olmamız hasebiyle yıllardır yaptığımız aktiviteler, bizi hack dünyasında merkeze yakın bir yerde her daim durmamıza vesile oldu.

Hamdolsun ki grup personeli ve yönetimi bu çizgiyi hassasiyet ile her daim muhafaza etti

TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE EDEN HACK GRUPLARI NE RAKİBİMİZ NE DÜŞMANIMIZ, BİZ BİRİZ

- Peki sizi dünyadaki ve özellikle Türkiye'deki diğer hacker gruplarından ayıran özellikleriniz nelerdir?

- Kısa ve net olarak, misyonumuzdan ve vizyonumuzdan hiç bir zaman taviz vermeyişimizdir. Nasıl başladı isek o şekilde devam ettik. Hiç bir grup ile kıyasa girmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti için mücadele eden her grup bizim kabulümüzdür. Bu çizgide devam eden her grup isimler farklı olsa da bir olduğumuz gruplardır. Mühim olan enaniyet ve benlik kavramlarından uzak durmak.

Soğuk savaş olarak nitelendirilen bu savaşta muhakkak ki üstüne düşeni yapanlar gerek kişi gerek grup hiç bir zaman ne rakibimiz ne düşmanımız olmuştur.

TÜRK HACKERLARINI DÜNYADAKİ HACKERLARDAN AYIRAN ÖZELLİK VATANA HİZMET ANLAYIŞI

- Türk hackerlarını dünyadan ayıran özellikler de var değil mi? Milli bir duygu içerisinde oldukları biliniyor genel olarak...

- Bu tartışılmaz. Bugün çoğu genç bu işi öğrenmek için bizimle iletişime geçiyor. Söyledikleri tek şey vatana hizmet olgusu. Hırs ve öğrenme isteği bu mücadelenin ne seviye de olduğunu alenen gösteriyor. Yurt dışında ki imkanlar ve fırsatlar her ne kadar bu gençlere sağlanmasa da o milli şuur hassasiyeti her şeyin ötesinde. Çok şükür ki bunun örneklerini hem reel hayatta hem sanal ortam da görüyoruz. Biz biz olmayı yitirmedikçe bu milletin bu vatanın çocuklarını ne dışarıdan ne içeriden hiç bir güç yeksan edemez Allah'ın izni ile..
Bugün sanal savaş denilen durumun ciddiyeti tartışılmaz. Yapılan bir aktivitenin ne derece ciddi sonuçlar verdiğini hepimiz biliyoruz.

- Hackerlar kendi aralarında neden savaşıyor sürekli... Bu savaştan maddi ve psikolojik ne tür sonuçlar çıkıyor?

- Hackerların kendi aralarında savaşma olayı tamamiyle tek kavramını benimsetmek. Bu gerçekten sıkıntılı bir durum. Maddi olarak değil ama psikolojik ciddi sonuçlara neden oluyor.

İki grup arasında ki savaş bu iki grubu benimsemiş insanların kopmasına uzaklaşmasına sebep oluyor. Bu şekilde uzaklaşan bırakan çok yetenekli insanlar var.

SİBER SALDIRILARLA ÜLKELER CİDDİ ZARARLAR GÖREBİLİR

- Peki saldırı altında olan bir ülkeye nasıl bir sonuç doğurur bu saldırılar? Bilindiği üzere artık Türkiye de dahil artık gelişmiş tüm ülkeler kendi siber ordularını kurdular ve kuruyorlar.

- Ciddi mahiyette etkilenirler. Bugün düz mantık bir ülkenin telekomünikasyon şirketine saldırmak demek, banka sistemlerinin, sanal aktiviteler üstünden gerçekleştirilen tüm işlemlerin durmasına vesile olur. Bir düşünün 10 dakikalık bir kesinti dahi ciddi sonuçlara vesile olur. Doğrudan ekonomiyi etkileyen, yeri geldiğinde istihbari bilgilerin sızdırılma işlemleri vs. bunlar ciddi durumlardır. Sadece anlaşılır olması için bu örnekleri veriyorum. Daha fazla detay ciddi kafa karışıklığına vesile olur.

- Peki sizin hack grubunuzun en sansasyonel, kendi deyiminizle siber operasyonlarınız neler oldu?

- Saymakla bitmez diyebiliriz. Ancak başlıklar halinde gidersek, DAEŞ, Almanya Savunma Bakanlığı, Suriye Devlet siteleri, Yunanistan'ın darbecileri vermemesi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı, Askeri sistemleri, Hollanda Devlet ve Telekomünikasyon sistemleri, İsrail Devlet siteleri, terörü destekleyen yapılar, sosyal medya hesapları vs..

Terör örgütü PKK'nın silahlı kanatları HPG ve YPG siteleri ve mail sunucuları.. HDP yandaşı sosyal medya hesapları ve siteler.

Bunlar aklıma gelenler. Daha öncesinde yapılan operasyonları sitemiz üstünden inceleyebilirler.

ALMANYA, YUNANİSTAN VE TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN ÖNEMLİ BİLGİLER ELE GEÇİRDİK

- Peki bu siber operasyonlarda bilgi ve belge ele geçiriyor musunuz? Ele geçiriyorsanız devlet ile de paylaşıyor musunuz?

- Operasyonların temel amacı Budur. Bilgi, belge edinmek. Çoğu kez bu belgelerin bir kısmını alenen paylaştık. Önem arz eden belgeleri de gerekli yerlere gönderiyoruz.

"Devlet ebedi müddet" sloganı ile yola çıkmamızın sorumluluğunu biliyor, bu doğrultuda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
Almanya, Yunanistan, terör örgütlerinden alınan önemli belgeleri hassas şekilde güvenilir birimlere bizzat gönderdik. Personelimizin istihbarat ve saldırı ekibinin dışındaki grubumuzun içindeki diğer ekiplerle bile bu istihbari bilgilerin paylaşılmamasına özen gösteriyoruz.

İSTİHBARAT İLE BAĞIMIZ YOK

- İstihbarat ile bir bağlantınız var mı? Yani onlarla ilgili bilgi alışverişi dışında talimat alıyor musunuz? Onların hedefleri doğrultusunda mı harekete geçiyorsunuz?

- Hiç bir bağımız yok. Hedeflerimizi seçmek ve belirlemek için illa ki istihbarat birimlerinden talimat almamıza gerek yok. Biz sorun teşkil eden her duruma gücümüzün yettiği kadar dahil olmaya, sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Biz her daim devletimiz ile bir olduğumuz gibi kurumlarıyla da bir o kadarda uzağız. Bu hassas bir durumdur ve bu hassas durumu her zaman muhafaza etmeye çalışıyoruz

DEMİRDEN KORKSAK TRENE BİNMEYİZ

- Kendi kişisel güvenliğinizin risk altında olduğunu düşünüyor musunuz? Bu konuda korkunuz var mı?

- Biraz klişe bir örnek olacak lakin; demir ve tren örneği bunun için verilebilecek en iyi örnektir diyebilirim. Her daim risk altındayız. Her vakit tehdit altındayız. Lakin bu davadan dönmeyi bir an bile düşünmedik, düşünmeyiz

- Bugün hayatını bizim için feda edenler biz rahat bir şekilde yatağımızda yatalım diye 7/24 çalışan özel birimlerin, canı pahasına verdikleri mücadelenin bir nebze olsun bir köşesinden tutmaktır amacımız. Elhamdülillah gözümüzün gördüğü hiç bir şeyden korkmayız, çekinmeyiz, geri durmayız.

- Hack konusunda bilgi üzerine her hangi bir eğitim aldınız mı? Sizi hackerlığa iten şey neydi? Nasıl bu bilgi düzeyine ulaştınız?

Hack farklı bir kavramdır. Bunun bir eğitimi olmaz. Eğitim alınsa dahi her daim bilgi taze tutulmalı. Sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmak temel mantıktır.

Beni mevcut durumuma iten ana sebep işimin de bu olmasıydı. Bilgi göreceli bir kavramdır. Kimileri için çok şey biliyor, kimileri için hiç bir şey bilmiyorsundur. Ancak 15 senelik bir uğraşmanın sonucudur diyebilirim.

ELEKTRONİK HER CİHAZ AMACIMIZA ULAŞTIRAN BİR ARAÇTIR

- Bu işler için üstün performansa sahip bilgisayarlar ve cihazlar kullanıyor musunuz?

- Emin olun cihaz mühim değil. Ne şartlarda neler yaptığımızı bir Allah bir de ekibimiz biliyor. Bu iş mantık işidir. Elektronik her cihaz, amacınıza ulaştıran bir araçtır. Nice sistemleri çoğu zaman zor şartlar ile çökerttik geçmiş yıllarda... Mantık, inanç ve bilgi... Bu 3'lü her daim korunması gerekir.

TÜRKİYE DÜŞMANLARI BİR GECE ANSIZIN MÜHRÜMÜZÜ GÖRECEK

- Çoğunlukla hedefleriniz kimler ve hedeflerinizi neye göre belirliyorsunuz?

- Hedef açıktır. Türkiye aleyhtarı her ülke, her yapılandırma, her düşünce, her birey... Bu doğrultuda aksine düşünen, aksi yön vermeye çalışan, haddini aşan kim var ise bir gün bir gece ansızın Sipahiler'in(Turkz Grubu'nun saldırı ekibi) mührünü görecektir...

SANALDA KURAL DA BİZİZ, YASA DA

- Peki yaptıklarınız ne kadar yasal?

- Bugün yapılan hiç bir şey yasalara göre yasal değildir. Lakin ne kadar yasal olduğu milletin kararıdır.

Bugün politik sorunlar dahi söz konusu olsa bir ülkenin bir kurumuna saldırmak ve bilgi çekmek yasal değildir. Tabi bu işin reel kısmıdır... Sanal da; kural da biziz, yasa da biziz...

- Bu bilgi ve yeteneklerinizi hackerlık dışında başka işlerde de kullanıyor musunuz? Bu işten para kazanıyor musunuz?

- Şahsi bir soru olduğu için şöyle cevap vereyim; bilişim teknolojileri benim mesleğimdir. Yıllardır yazılım ve programlama işleri yapıyorum. Kendime ait bir firmam mevcut. Bir sisteme sızabilmek için o sisteme hakim olmak gerekiyor. Bir programlama dili bilmeden o dilde ne zaafiyet olduğunu bilmek de oldukça güçtür. Bir çok firmanın güvenlik işlemlerine bakıyorum.

BİLGİSAYARIN TUŞUNA BASTIĞINIZ AN TEHLİKEDESİNİZ

- Şimdi genel bir soru sormak istiyorum. İnsanların daha çok kişisel olarak merak ettiği bir soru: İnsanlar evlerinde güvende mi? Kişisel bilgilerimizinin güvenliği için neler yapmalıyız?

- İnsanlar evlerinde güvende mi.. Bu bir kaç cümle ile anlatılabilecek bir durum değil. Lakin şunu ifade edebilirim; bilgisayarın güç düğmesine bastığı andan itibaren kullanıcı her daim tehlikededir.

Güvenli internet diye adlandırılan safsataların hiç biri doğruluk payı taşımıyor. İlla hedef olunmasına gerek yok. Artık rutin olarak girilen sistemlere dahi yerleştirilen bazı zararlı yazılımlar kullanıcıları her daim tehdit etmektedir. Gelişen teknoloji de önlem ne kadar attırılır ise onunla birlikte zaafiyet de o kadar artmış demektir.

Bugün milyon dolarlık sistemlerin en küçük zaafiyetleri ciddi sıkınntılara uğramalarına vesile olurken, normal kullanıcıların güvende olduğunu söylemek saçma olur

TÜRK BAYRAĞINI HER YERDE DALGALANDIRACAĞIZ

- Son olarak bundan sonra neler yapmayı hedefliyorsunuz ve yapacaklarınızı sınırlandıracak olsanız son çizginiz ne olurdu?

- Hedefimiz bellidir. Bugün Türkiye ye yönelik tehdit unsuru haline gelen her ülkeye, her yapılanmaya bu milletin çocuklarının iyi bir ders verebilecek güçte olduğunu göstermektir. İmkansızlıklar olarak nitelendirilenler içinde imkanın mevcut olduğunu, eğer istenirse bir çok şeyi yine bu vatanın evlatlarının başarabileceğini gösterebilmektir. Bu işte bir çizgi yok. Bu ülkenin gerek içinde gerek dışında hain bitmez. Hain bitmedikçe ne son çizgi ne de hedef bitecektir.. Rabbim bu millete zeval vermesin..

- Peki gelmek istediğiniz en büyük hedef ne olurdu?

Hedefimiz ne derseniz bir gün büyük olarak nitelendirilen imkansız olarak nitelendirilen hangi sistem var ise, o sistemde Türk bayrağını dalgalandırmaktır. Bu vatana bu birliğe gönül veren her bireyi bir çatı altında toplamaktır. Bir oldukça diri olacağız, diri oldukça kazanacağız. İkili çatışmaların uzağında durup, çizgimizi bozmadan üstümüze düşeni yapacağız, her daim inşallah.

Kaynak: Yeniakit