MWC 2018 fuarında Samsung Galaxy S9 haricinde öne çıkacak telefonlardan biri de LG'nin yapay zeka merkezli LG V30S modeli olacak. Fakat Koreli firma, giriş seviye telefon serisine yaptığı bazı güncellemelerle birlikte V30S dışında yeni modeller de açıklayacak.

LG K8 ve K10 modelleri (Yukarıdaki resimde soldan sağa olarak görülüyor) 2018 yılına özel olarak yeni boya kaplama alıyorlar. Bu modellerin Avrupa, Asya, Latin Amerika ve Orta Doğu'da satışa çıkmaları bekleniyor.

Eski LG G6'dan izler taşıyan K10, faz tespiti oto fokus (PDAF) fonksiyonuna sahip olan, odaklama yaparken hareket eden nesneleri takip edebilen 13MP sensörlü arka yüzde yer alan kamerası ile ikilinin öne çıkan modeli olarak göze çarpıyor. Daha belirgin görünümler edinmek için alan derinliği işlevi kullanan 8MP'lik selfie kamerası da arka yüzdeki kameraya eşlik ediyor.

K8 aynı optik kalibresine sahip olmamakla birlikte, kamera uygulaması tarafında daha güvenilir bir kullanıcı deneyimi sağlamak için bazı önemli güncellemeler almış. K8 kullanıcıları Gesture Shot, Flash for Selfie ve Quick Share adı verilen, daha önce sadece K10 modelinde kullanılabilen modları kullanabilecekler.

Geçen yılın modellerine getirilen geliştirmeler arasında öne çıkan diğer bir faktör ise 2.5D cam tasarımı ile birlikte parmak izi okuyucusu olarak görülüyor. Her iki telefon da microSD girişine sahip olduğu için, dahili hafızayı arttırma imkanı bulunuyor.

Tabii bu modellerin fiyatları, Essential Phone ve OnePlus 5T gibi seçkin cihazlarla kıyaslanamaz ama ekonomik sınıfta yer alan telefonlar olarak oldukça seçkin özelliklere sahipler.

K8 ve K10 modellerinin her ikisi de Android Nougat 7.1.2 üzerinde çalışıyorlar ve ekran çözünürlükleri 720p. Bu oran günümüz standartlarına göre düşük olmakla birlikte, K10'un 3.000 mAh, K8'in 2.500 mAh kapasitesindeki bataryaları, uzun süreli kullanımı beraberinde getiriyor.

LG her iki modele ait tek bir fotoğraf yayınladı. Modellerin önümüzdeki hafta MWC 2018'de tanıtılmaları bekleniyor.

(http://technotoday.com.tr)