Microsoft, 2016 senesinde 22 bin dolara satışa sunduğu Surface Hub tabletin yeni modelini, Surface Hub 2'yi satışa sunmaya hazırladığını duyurdu. Microsoft'un ilk ürettiği Surface Hub'ın tamamen iş odaklı bir cihaz olduğu ve Microsoft'a göre yalnızca 5 binin üzerinde satış yapmayı başarması dikkat çekmişti. Fakat şirket, Surface Hub 2'yi geliştirerek, şirketlerin konferans odalarında kullanılması amacıyla tasarladıkları ürünü tanıttı.

Peki Surface Hub 2 'nin özellikleri neler?

•55.5 inç boyutunda ve 4K+ çözünürlükte.

•3:2 formatındaki ultra hassas dokunmatik ekranı.

•Ayrıca fiziksel olarak toplantıya katılamayan bir kişi, Surface Hub 2 ile 4K çözünürlüğünde görüntülü görüşme gerçekleştirerek toplantıya katılabilir.

•Surface Hub 2’nin ultra hassas dokunmatik ekranı, bir proje üzerinde çalışan kişilerin projelerinin üzerinde çizimler gerçekleştirmesine izin verir.

•Surface Hub 2’yi akıllı telefondan kontrol edebilirsiniz.

•Ayrıca birden fazla kişinin sunum yapabileceğini düşünen Microsoft, Surface Hub 2’ye birden fazla Microsoft hesabı bağlama özelliği de ekledi.

İlk Surface Hub, 84 inçlik çok daha büyük bir ekrana sahipti. 8999 dolarlık fiyatı ile pahalılık oranı epey yüksek görünüyordu.  Surface Hub 2 daha küçük bir ekrana sahip olsa da 4 taneye kadar Surface Hub 2 birleştirme imkanı sunması, dileyen şirketlerin küçük, dileyenlerin ise büyük ekran kullanabilmesine izin veriyor. Fiyatı hakkında henüz bir açıklama yapılmayan Surface Hub 2, 2019 yılında piyasaya sürülecek.