Microsoft CEO’su Satya Nadella tarafından şirketin gelecek planları hakkında bazı açıklamalar yapıldı. “Deneyimler ve Aygıtlar” ile birlikte “Bulut ve Yapay Zeka” sistemleri üzerinde çalışılmak üzere iki farklı birim kuracaklarını belirten Nadella, bu sayede özellikle yapay zeka sistemlerine daha fazla odaklanılabileceğinin altını çizdi.

Microsoft yeni bir yapılanmaya girdi. Hali hazırda şirketin yapay zeka ve bulut sistemleri için oluşturulan departmanı daha fazla geliştirmek ve genişletmek için çalışmalar yapıldığı ve yeni kurulacak birimin yöneticiliğini de Scott Guthrie tarafından yapılacağı açıklandı.

Firmanın çalışmalarını genişletmek için kuracağı tek departman yapay zeka ve bulut sistemleri ile ilgili değil. “Deneyimler ve Aygıtlar” alanında da yeni bir birim oluşturacak olan şirketin bu bölümde ise daha çok işletim sistemi, üçüncü taraf uygulamaları ve Office gibi programların geliştirileceği ifade edildi.

ABD’li dev teknoloji firmasında ayrıca 21 yıldır görev yapan Windows ve Aygıtlar Grubu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Terry Myerson’un görevinden ayrılacağı öne sürüldü.

Özellikle teknolojiye yön veren dev şirketler baz alındığında yapay zeka alanında yaptığı çalışmaları genişletmek isteyen Microsoft’un bu planları oldukça makul görülüyor. Rekabet içinde olduğu birçok firmanın bu alanda yaptığı çalışmalarda belirli kademelere gelmesi Microsoft’un da yapay zeka teknolojilerine ağırlık verme zorunluluğunu doğuruyor.

(teknosayfa.com)