Son yılların en popüler oyunları arasında yer alan Minecraft, pek çok farklı yaş grubundan kullanıcıyı da bir araya getiriyor. Ortaya çıkan komünite ise uzun süredir oyuna ve topluluğuna sadakatiyle dikkat çekiyor.

Pendar2 adıyla bilinen bir oyuncu, Emenbee adlı oyun sunucusunu açmış ve bir de hub oluşturmuştu. Zirveye ulaştığı dönemde 1500 düzenli oyuncusu bulunan ve toplamda 1 milyondan fazla oyuncunun giriş yaptığı Emenbee’de 10 sunucu vardı. Pendar2, 10 sunucularını geçen yıl kapatmak ozrunda kalmıştı. emenbee'nin 2011'de başlayan yolculuğu böylece son bulmuştu.

Serverin sunucusu hakkında bir yazı yazan Mod_masta, “Yıllarca, hayatını pek çoğumuzun bir dönem evi olarak gördüğü Minecraft sunucusunu yaratmaya adadı. Hayatta kalma sunucusu olarak başlamıştı ve en sonunda 10’dan fazla farklı sunucuya ve 1500 aktif oyuncuya ulaşacak kadar büyüdü. Sunucunun son birkaç yılında, Bryan çok aktif değildi ve pek çoğunuz vazgeçtiğini düşündünüz. Gerçek şu ki o’na kanser teşhisi konuldu. Aylar süren kemoterapi ve ameliyatlara dayandı ve en sonunda iyileştiğini düşündük. Ancak geçen yılın sonlarına doğru hastalık, beklenmedik şekilde geri geldi. Yakın zamanda Bryan vefat etti” ifadelerini kullandı.

Bryan’ın dehasından ve iyi bir arkadaş olduğundan bahseden kullanıcı, o’nun önemine vurgu yaptığı bir açıklama yazdı ve Bryan’ı “kahramanımız” olarak nitelendirdi.

İlgili Reddit başlığında da oyuncular duygularını ifade edip Bryan’ı andılar. Bir kullanıcı, diğer oyuncuların Bryan anısına yaptığı heykeli paylaştı.

Emenbee serveri kapandıktan sonra sunucunun hub'ı bir anıta dönüştürüldü.