Başta kripto para madenciliği ardından Fortnite, Overwatch ve PUBG derken NVIDIA grafik kartılarının fiyatları dünyada epey artmıştı. Hatta piyasada ekran kartı bulunamaz hale gelmişti.

Düşük satın alma gücü ve yüksek fiyatlar kısa süre önce 10 serisi GeForce GTX GPU'ların gelmesini zorlaştırdı. Ancak kartlar NVIDIA'nın sitesinde ve perakendecilerde stoklara geri döndü. Oyuncular bundan sonra standart perakende fiyatlarında ekran kartlarını satın alabilecek.

NVIDIA GPU'ları genellikle hızlı bir şekilde satılıyor. Bu yüzden karborsada da satış fiyatları çok yükseklere çıkabiliyor. Peki bunun sebebi ned? Bitcoin ve cryptocurrency madencileri, dijital para birimini daha hızlı üretmek için bu kartları kullanıyor. Son kripto patlaması, ekran kartlarının ve belleklerin hızla artmasına neden oldu.

Ekran kartlarının yeniden stoklara girmesinin ardından 1080 Ti Founders Edition’un fiyatı 699 dolar düzeyine geldi. Yeni ekran kartlarının en düşük modeli 3GB’lık hafızaya sahip GTX 1060. Bu kartın fiyatı ise 229 dolar.

Oyuncuların yine de çabuk davranması iyi olabilir. Kripto madencilerinin stok yapabileceği her fırsata, kartlar daha pahalıya mal olabiliyor. Yani fiyatların tekrar yükselmesi an meselesi.