Güney Koreli teknoloji devi Samsung bir yandan yeni ürünlerini tanıtırken diğer bir yandan yeni teknolojilerini tanıtmaya devam ediyor. HD-DVD ve Blu-ray arasında geçmişte yaşanmış olan format savaşlarının bir benzeri günümüzde HDR teknolojisinde yaşanıyor.

4K teknolojisiyle birlikte yaygınlaşan HDR teknolojisi için Dolby Vision kendi HDR teknolojisi olan HDR 10’u duyurken Samsung da kendi HDR teknolojisi olan ve HDR 10’un daha gelişmiş hali olarak HDR 10+’ı tanıtmıştı. HDR 10’a göre daha dinamik bir görüntü sunan HDR10+ teknolojisini destekleyenler arasına Warner Bros. şirketi de eklendi.

Hemen hemen her televizyonda ve akıllı telefonlarda kullanılmaya başlansa da Samsung kendi ürünlerinde Dolby Vision tarafından geliştirilen HDR 10 teknolojisini kullanmıyor. HDR 10 teknolojisi yerine kendi teknolojisi olan HDR 10+ teknolojisini ürünlerinde kullanan Samsung yaptığı anlaşmalarla HDR10+ teknolojisini kullanan şirketlere her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor.

Daha önceden Fox ve Panasonic ile anlaşan Samsung sonrasında ise Amazon ile anlaşmıştı. Samsung son olarak ünlü yapımlara imza atan Warner Bros. ile anlaşmaya vardı. Samsung ile Warner Bros. arasında gerçekleşen bu anlaşma ile birlikte Warner Bros. içerikleri HDR10+ teknolojisini destekleyecek.

Samsung’un HDR10+ teknolojisini yaygınlaştırma çalışmaları başarılı bir şekilde ilerlerken görünüşe göre yapımlarda HDR10+ logosunu daha sık görmeye başlayacağız.