Qualcomm’un yeni nesil üst düzey işlemcisi Snapdragon 845’i dünyada ilkdeneyimleyen yayınlardan birisi olmuş ve detaylarını sizlere aktarmıştık. Yonga setinin detaylarını anlattığımız videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Qualcomm Snapdragon 845 yeni nesil bir mimariyle geliyor

Snapdragon 845, 4+4 mimarisine dayanan toplam 8 çekirdekli bir işlemciye sahip. İşlemcilerden 4 tanesi Cortex A75 tabanlı ve 2.8 GHz hızında çalışabiliyorlar.

Diğer 4 işlemci ise Cortex A55 tabanlı ve 1.77 GHz maksimum çalışma frekansına sahip.

845 yonga setine sahip olacak olan cihazlar, grafik işlemcisi olarak Adreno’nunson versiyonu olan 630’u kullanacak.

Snapdragon X20 modemine sahip olan yonga seti, LTE kategori 18/13 desteğiyle birlikte 1200 Mbps’e kadar hızları mümkün kılıyor.

Yapılan test sonuçlarına göre Qualcomm’un yeni nesil işlemcisi, Apple iPhone X’u geçmeyi başardı. Özellikle grafik gücünde Apple’a fark atan yonga seti, çok daha yüksek grafik performansı sunabiliyor.

Detaylı test tablolarına sayfanın en üstünden ulaşabilirsiniz.

Yeni nesil telefonlar geliyor

Samsung Galaxy S9 / S9+ / Note 9, LG G7 / V40, Google Pixel 3, HTC U12, Xiaomi Mi7 gibi modellerle beraber, Nokia, Sony, Motorola, Razer, Asus, OnePlus, ZTE, gibi markalar da şu aşamada model isimleri henüz sürpriz olmasına rağmen Snapdragon 845 platformuna sahip olan modellerini duyuracaklar.

(shiftdelete.net)