Teknoloji ve oyun dünyasının ‘altın çocuğu’ olarak gösterilen sanal gerçekliğin önündeki tek engel, cihazın kontrollerini her ne kadar güçlü yaparsanız yapın ya da sanal dünyayı her ne kadar iyi geliştirirseniz geliştirin insanların onları fiziksel olarak kötü etkileyen bir cihazla oynamak istememeleriydi. Donanımı kafanıza bağlamak, gözlerinize iki farklı odaklanmamış görüntü yansıtmak ve göremediğiniz bir alanda hareket etmek algılarınızı oldukça bozabiliyor.

Sanal gerçeklik gözlükleri, özellikle numaralı gözlük kullanan insanlar için can sıkıcı olabiliyor. Üst üste gelmiş iki farklı lens beynimizi oldukça yoruyor. Bu yüzden Sony gibi teknoloji devleri, sanal gerçeklik teknolojisine daha fazla yatırım yapmaya başladı. Sony, bu alandaki son girişimiyle numaralı gözlük şeklinde bir sanal gerçeklik gözlüğü patenti aldı.

Bu prototip, hareket sensörü gözleri değil de gözlüğü takip edecek şekilde tasarlanmış. Bu da sanal gerçeklik gözlüğü ile oyun oynarken daha rahat ve akıcı bir oyun deneyimi sunacak. Prototipte fazla bir detay görünmüyor ancak geliştirmelerle birlikte gerçekten iyi bir proje olacağını söyleyebiliriz.