İlk defa Telegram ile gelen gönderilmemiş mesajları silebilme özelliği artık nerdeyse bütün sohbet uygulamalarında var. Telegram şimdi bu özelliği bir adım ileri taşıyor. Yeni gelen bir güncelleme ile artık kişisel sohbet geçmişinizdeki tüm mesajlar silinebiliyor. Yani artık bir iki dokunma ile tüm sohbet silinebilecek. Aslında bu ciddi bir adım ama şirket günümüz koşullarında bunun olması gerektiğini düşünüyor.

Şirket kurucusu Pavel Durov kendi herkese açık Telegram kanalında, eski mesajlar yüzünden suistimal olaylarının iyice arttığını, söylediğiniz bir şeyin yıllar sonra sizi incitmek için kullanılabildiğini söylüyor. Bu özellik tüm sohbet kontrolünü size bırakıyor ve başkasına güvenmek zorunda kalmıyorsunuz.

Ancak bu özellik faydalı olduğu kadar zarar verici de olabilir. Birilerinden intikam almak isteyen insanlar, sahte sohbet geçmişi oluşturup bunu kullanmak isteyenler, bir suç vakasının delillerini yok etmek isteyenler de bu özelliği kullanabilecekler. Bu gibi amaçlarla kullanılmasını engelleyecek bir sistem olmalı ama görünüşe göre şimdilik böyle bir sistem söz konusu değil.