Tesla araçlarına yönelik vandallık ve hırsızlık vakalarındaki artış, firmayı araçlara bir gözcü modu eklemeye itmişti. Sentry Mode adı verilen bu özellik, aracın kameralarını araç park ettiğinde etrafını gözlemleyip kayıt altına alacak şekilde kullanmayı sağlıyor. Sisteme alarm ve bildirim sistemi de dahil.

Tesla, bu özelliği kullanıcılarına geçtiğimiz ay sunmuştu. O günden bu yana gözcü modu ne kadar işlevsel olabildiğini kanıtlamaya devam ediyor. ABC 7’nin haberine göre, Jed Franklin adlı bir adamın Tesla Model 3’üne San Francisco’da bir hırsız girdi. Bu aşamada Sentry Mode aktifti.

Telefonuna bildirim gelen Franklin’in arabasından hiçbir şey çalınmasa da gözcü modu, hırsızın yüzünü ve aracının plaka numarasını kaydetmeyi başardı. Franklin aracının yanına gittiğinde ise camının kırılmış olduğunu gördü. Franklin aracı eve geri götürdü ve gözcü moduyla kaydedilen videoyu bir USB belleğe kaydedip polise ulaştırdı.

San Francisco Polisi, yaptığı açıklamada hırsızı yakalamayı başardıklarını açıkladı.

Şimdiye kadar Tesla’nın gözcü modu oldukça başarılı işler çıkartıyor. Ancak bu durumun hırsızları ne kadar daha engelleyebileceği belli değil. En nihayetinde hırsızların işi, araçların güvenlik sistemlerinin ötesine geçebilmeyi gerektiriyor ve bu önlemi de aşmanın bir yolunu bulacaklardır. Tesla da ona göre önlemlerini arttıracak.