2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nın ardından Tesla, yeni aracını duyurmaya hazırlanıyor. 14 Mart’ta yeni Model Y aracı ilk defa insanların karşısına çıkacak.

Araç sahneye çıkmadan hemen önce ise aracın bir görseli yayınlandı. Tanıtım etkinliğine davet amaçlı paylaşılan görselde Model Y, mavi tonlarında bir renk ve geleneksel dikiz aynalarıyla görüldü.

Görüntü çok da net değil. Sonuçta araç daha tanıtılmadığı için bu oldukça normal. Böyle durumlarda ipucu arayan kişilerin ilk yaptığı şeylerden bir tanesi, görselin parlaklığını arttırarak detaylar görmeye çalışmaktır. Bunu bilen Tesla da aracın plakasına küçük bir sürpriz yumurta koydu. Görüntünün parlaklığı arttırıldığında plaka kısmında “Nice Try/İyi Deneme” ifadesi öne çıkıyor.

Görüntüye göre aracın farları, Model 3’ün far tasarımına daha yakın olacak. Araç maliyetleri düşük tutabilme amacıyla Model 3 platformu üzerinde inşa edilecek.

Elon Musk’a göre Model Y’nin boyutları Model 3’e kıyasla %10 daha büyük olacak. Model Y’nin yaklaşık dörtte üç oranında Model 3 ile aynı parçaları kullanacağı ve muhtemelen aynı motor sistemini kullanacağı da biliniyor.