Thunderbolt 3'ün Hızına Sahip Yeni USB4 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Aktarım hızı konusunda sektörün lideri konumunda olan Thunderbolt 3'e rakip USB4 adı verilen yeni bir protokol duyuruldu.

Thunderbolt 3'ün Hızına Sahip Yeni USB4 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Thunderbolt 3, hız anlamında son dönemlerin rakipsiz ismi olarak yoluna devam ederken sektöre yeni bir isim daha dâhil oldu. Aktarım hızı konusunda Thunderbolt 3'e kafa tutabilecek bu

USB4, yeni nesil bilgisayarlarda kullanılan USB 3.0 ve 3.1'in fazlasıyla geliştirilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkacak. USB4, USB-C portları üzerinden 100 W'a kadar şarjı destekliyor. Buna ek olarak bu yeni USB protokolü, Thunderbolt 3'te olduğu gibi tam saniyede 40 GB veri transferine izin imkân veriyor. Bahsi geçen bu hız, 5K ekranları bile destekleyebilecek kadar büyük bir değer.

USB Tanıtım Grubu'nun başkanı Brad Saunders, "USB'nin temel amacı; verileri, ekranı ve güç dağıtımını birleştiren en iyi deneyimi sunmaktır. USB4, tüm bu verilerin karışımını optimize ederek performansın iki katına çıkmasını sağlıyor" diyerek USB4 hakkında bilgi verdi.

Tabii ki USB4 de Thunderbolt 3 ve USB 3.1 gibi eski jenerasyonu destekleyecek. Ayrıca bu yeni USB protokolünün 2019'un sonuna kadar karşımızda olması bekleniyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137