Sosyal medya kullanımı hayatımızın büyük bir kısmını ele geçirmiş durumda. Son yapılan araştırmalar sonucunda sosyal medya kullanıcılarının günün altıda birini sosyal medyada geçirdiği ortaya kondu. Bu süre 15-24 yaş grubunda ise 5 saate çıkıyor.

Araştırmaya katılan kişilerin %91’inin Facebook, %72’sinin Instagram ve %44’ünün ise YouTube hesabı olduğu da tespit edildi.

Herkesin sosyal medyayı aynı amaçla kullanmadığı da belirtilen araştırmada kullanıcıların sosyal medyayı kullanma amaçları da incelendi. Araştırma sonucunda sosyal medya hesabı sahiplerinin %88’inin fotoğraf paylaşma amacı varken %79’unun da takip ettiği insanların paylaşımlarını kontrol etmek için sosyal medyayı kullandığı ortaya çıktı. Bilgi almak için sosyal medya kullananların oranıysa %66 civarında.

Sosyal medyanın insanları yönlendirmesini de inceleyen araştırma, sosyal medya hesabı olanların %25’inin bir fenomeni takip ettiğini de ortaya koydu. Bu takipçilerin %28’i fenomenlerin sponsorluğunu yaptığı ürünleri satın alırken her üç kişiden biri de bu fenomenlerin tercihlerinden (öneri, satın alma davranışları) etkileniyor.